El CAP de Valldoreix i el consultori de Les Planes tancaran durant tot el mes d'agost

El CAp de Can Mates només estarà obert a l'agost per a l'atenció pediàtrica i el consultori de la Floresta només els dijous al matí


Temes relacionats

Una marxa de desenes de cotxes i bicicletes defensa per Sant Cugat una sanitat 100% pública ( 7/jun/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del CAP de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del CAP de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

El CAP de Valldoreix i el consultori de les Planes tancaran durant el mes d'agost, tot i que al centre valldoreixenc se seguirà subministrant la vacuna contra la Covid-19. El CAP de Can Mates només obrirà per a l'atenció pediàtrica i el consultori de la Floresta estarà només obert els dijous d'agost al matí. Això vol dir que el CAP Sant Cugat, el del carrer la Mina, serà l'únic que donarà el servei complet a tota la ciutat durant l'agost. Marea Blanca critica aquesta decisió per la seva 'unilateralitat' i pel que implica: una centralització dels serveis sanitaris i l'atenció primària. Des del col·lectiu, que defensa una gestió de la sanitat completament pública i la participació de la ciutadania en les decisions que afecten la seva salut, també lamenten que no se'ls hagi informat de la redistribució de l'atenció primària aquest estiu.

Una de les membres de Marea Blanca Sant Cugat Assun Reyes ha qualificat a Cugat Mèdia la decisió de Mútua Terrassa de tancar els equipaments de "provocació inadmissible" i ha alertat que pot comportar un "despropòsit total". Segons el col·lectiu, la pandèmia "ha demostrat la importància d'apropar els serveis d'atenció primària a la ciutadania, tenint especialment en compte aquelles persones que han quedat enrere per falta de recursos o per trobar-se en una situació de vulnerabilitat." Marea Blanca afirma que el tancament del CAP de Valldoreix i del consultori de les Planes és "un pas enrere" respecte als avenços aconseguits els estius de 2018 i 2019.

Reyes assegura que entén que "el personal sanitari mereix tot el descans i tot el reconeixement" després del que s'ha viscut durant la pandèmia, però que això no ha de servir per rebaixar la qualitat de l'assistència, que ara "cal reforçar més que mai". El tancament coincideix, a més, amb la petició de Marea Blanca de crear una Taula de Sanitat amb Mútua Terrassa, la concessionària de la gestió, el CatSalut i la regidora de Salut de l'Ajuntament, Gemma Aristoy. Després d'una primera reunió, fa un mes, que el col·lectiu assegura que va tenir només un format informatiu i "vertical" i no va servir per "concretar res", Marea Blanca demana tant les dades com l'acta de la reunió i la convocatòria d'una segona trobada abans de l'agost.

La setmana que ve, dimecres 30, hi ha convocada una nova mobilització de diversos col·lectius per reclamar, de nou, una atenció sanitària pública i de qualitat i més participada.


Assun Reyes

La situació sanitària d'aquest agost de Sant Cugat serà com la de fa 30 anys, quan es va passar de Lluís Companys a La Mina. Hi haurà un lloc central per assistir tothom i unes línies telefòniques segurament col·lapsades. És un despropòsit total.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.