La justícia avala de nou el 'no' de Sant Cugat a la construcció a Torre Negra

L'equip de govern ha donat compte al ple de diverses sentències que ratifiquen la denegació dels PAU dels propietaris del sector


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del sector de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del sector de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

El litigi per Torre Negra continua tancant capítols. L'últim són diverses sentències en ferm que avalen la denegació per part del ple dels programes d'actuació urbanística (PAU) presentats pels propietaris del sector -Núñez i Navarro i l'Associació de Veïns de Sant Cugat Propietaris al Sector de la Torre Negra- per construir-hi. Tot i que es tracta de decisions plenàries acordades entre el 2015 i el 2018, a les quals els propietaris van presentar recurs; des del consistori consideren que aquests dictàmens també avalen l'última requalificació dels terrenys com a sòl no urbanitzable per a la seva preservació.

ESCOLTA-HO

De fet, l'última requalificació aprovada està pendent també de la decisió de la justícia. Tot i així, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha defensat que les sentències són favorables als interessos municipals i que Torre Negra continua com a sòl no urbanitzable.

Les cinc sentències de les quals s'ha donat compte al ple d'aquest dilluns fan referència a la denegació dels projectes urbanístics per construir-hi, presentats pels propietaris després que sentències anteriors tombessin les requalificacions fetes per l'Ajuntament i que havien quedat aturats per una suspensió de llicències a la zona fins a completar el nou planejament que, finalment, ha donat al sector la condició de sòl no urbanitzable.

Aquesta és la cronologia de la protecció de Torre Negra

Moció per a una comissió de seguiment
Junts per Sant Cugat ha presentat al ple una moció per crear una comissió de seguiment de Torre Negra, que inclogui no només el procés judicial, sinó també la compra de la Masia. Com va explicar en una entrevista a Cugat Mèdia el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch; la compra està pendent dels informes que el consistori ha d'elevar a la Generalitat per autoritzar l'operació pel seu interès públic.

La moció, però, ha estat rebutjada amb els vots contraris de l'equip de govern, ja que Duch ha recordat que ja existeix des del 1995 aquesta comissió i que es va crear a instàncies d'ERC com a part del pacte de govern amb CiU. El grup va ser ratificat amb el nou govern municipal, però no s'ha reunit en els últims 10 anys. Duch també ha defensat que tota la informació sobre Torre Negra es facilita en el marc de les comissions informatives.

En aquest sentit, el regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech ha demanat que la informació inclogui també l'estratègia del consistori i ha recordat que la comissió existent estava presidida fins fa dos anys per un membre de l'oposició. Ciutadans s'ha afegit a la petició de Junts i hi ha votat a favor de la moció.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ



Francesc Duch

Una de les conclusions que en traiem és que l'àmbit de Torre Negra continua com a sòl no urbanitzable i totes les sentències constaten la situació jurídica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.