El repunt d'accidents als Túnels de Vallvidrera, els CAP de Sant Cugat a l'estiu i la Creu de Terme, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

El torn de precs i preguntes és l'últim del ple municipal de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia - Lluís Llebot

El torn de precs i preguntes és l'últim del ple municipal de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia - Lluís Llebot

La sinistralitat als Túnels de Vallvidrera, el tancament d'alguns CAP de Sant Cugat durant l'estiu, la Creu de Terme i la comissió operativa d'Esports. Són alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al torn de precs i preguntes del ple de juny. Es tracta de l'últim torn de la sessió plenària i Cugat Mèdia recull aquí cadascuna de les intervencions amb la resposta corresponent.

ESCOLTA-HO

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha traslladat queixes del veïnat del carrer de Joan XXIII sobre l'existència de places per a persones amb discapacitat que, assegura, són de gent que no viu a la zona o, fins i tot, han mort. Se li donarà més informació en comissió informativa.

Ciprian també ha reclamat (1'30'') que Tabasa, empresa que gestiona els Túnels de Vallvidrera, posi mitjans per evitar-hi accidents. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha avançat (15'15'') que contactarà amb la companyia per reunir-se i posar solucions sobre la taula.

La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán (2'30'') ha advertit que, arran de les pluges dels darrers dies, les banderoles de Festa Major de l'avinguda Cerdanyola han caigut i s'han fet malbé, ja que són de paper. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (15'55''), ha explicat que enguany s'ha optat per un material que no fos el plàstic; no estava previst que caigués una pluja tan intensa. En tot cas, es tornaran a col·locar de nou.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (3'15'') ha preguntat quan es tornarà a donar accés a l'aparcament proper al CAP Can Mates. El regidor de Mobilitat, José Gallardo (17'15''), ha avançat que de moment està tancat per evitar que hi hagi botellons a l'interior i que s'obrirà properament.

Blázquez també ha preguntat (4'12'') sobre el tancament d'alguns CAP de Sant Cugat a l'estiu. La regidora de Salut, Gemma Aristoy (18'20''), assegura que el govern ha insistit en la necessitat que la ciutat tingui els consultoris i els CAP oberts. Ha explicat que Mútua Terrassa justifica el tancament en la necessitat que el personal descansi.

El regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech (5'10'') ha preguntat per què Sant Cugat no ha concretat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) si vol excloure o no els habitatges de més de 150 metres quadrats de la declaració de la ciutat com a part del mercat d'habitatge tens. El tinent d'alcaldia d'Habitatge, Francesc Duch (19'32''), assegura que han demanat que aquest tipus d'habitatges s'hi incloguin.

El regidor de Junts Eloi Rovira (6'50'') ha explicat que torna a haver-hi problemes quant a la recollida de residus als contenidors a tocar del Condis que hi ha a prop del Pont de Can Vernet. L'alcaldessa, Mireia Ingla (21'40''), ha explicat que ho revisaran de nou.

La regidora de Junts Sandra Casat (7'30'') ha preguntat com seran els castells de foc d'enguany, en referència a si faran soroll o no, que poden afectar animals i persones sensibles. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (23'24''), ha avançat que seran sorollosos i que s'instal·laran a indrets "sorpresa", tot i que s'avisarà preventivament els veïns propers.

Casat també ha preguntat com reflecteix el programa de Festa Major la igualtat de gènere. Madrona (23'48'') ha dit que s'ha treballat al màxim tot i que l'organització de bona part de les activitats depèn de les entitats. En tot cas, li donaran més informació a la comissió informativa.

La regidora de Junts Cristina Paraira (8'20'') ha preguntat si la normativa per aparcar rulots al carrer ha canviat, ja que assegura que Coll Favà "està ple" de vehicles d'aquest tipus aparcats. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol (24'30''), ha explicat que l'Ajuntament va aprovar una normativa que prohibia aparcar autocaravanes en zona urbana, però que no es pot aplicar perquè contradiu una normativa superior. En tot cas, no està permès aparcar rulots, però sí autocaravanes.

Paraira també ha preguntat (9'11'') per la convocatòria de diferents càrrecs directius a l'Ajuntament. Se li respondrà en comissió informativa.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (10'39''), ha preguntat quan estaran oberts els lavabos que hi ha al carrer Andana i que haurien de donar servei als taxistes. Se li respondrà en comissió informativa.

Fortuny (11') també ha preguntat per l'acord que va signar l'Ajuntament amb la Cecot per promocionar l'ús de fotovoltaiques. Se li concretarà en comissió informativa.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (11'39'') ha preguntat quines accions té previstes el govern per preservar el Monestir de Sant Cugat, després de l'incident en què s'ha destrossat la Creu de Terme aquest dissabte. L'alcaldessa, Mireia Ingla (28'30'') ha assegurat que no hi ha mesures noves de seguretat previstes. Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (29'), ha explicat que el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) ja ha inspeccionat les restes malmeses, que es restauraran després de Festa Major.

Vallès també ha preguntat (12'25'') per què l'últim número de la revista municipal no inclou informació sobre el Ragull Centre. La regidora de Bon Govern, Transparència i Participació, Lourdes Llorente (29'50''), ha explicat que aquesta informació s'incorporarà al butlletí del barri Centre Est i que, quan el projecte estigui més definit, se n'informarà a tota la ciutadania.

El regidor de Junts Albert Salarich (13'15'') ha preguntat al regidor d'Esports, Francesc Carol, quan convocarà la comissió operativa de la seva àrea, que, d'acord a una moció aprovada al ple, havia de tenir lloc de manera "urgent". Carol ha dit que s'ha endarrerit perquè s'ha decidit incorporar més entitats a l'ens. La previsió és que es pugui convocar la reunió després de l'estiu.

Salarich també ha preguntat (13'40'') "per què alguns col·lectius no han rebut encara els ajuts Covid ni les subvencions de 2020. Carol (32'40'') ha explicat que aquesta despesa ja està recollida al capítol de crèdit del pressupost.

La regidora de Junts Núria Fernández (14') ha demanat una altra vegada la memòria de Benestar Animal de 2020. El regidor de Benestar Animal, Francesc Carol (35''), ha explicat, tal com va avançar a Cugat Mèdia, que es contractarà un tècnic per a l'àrea que elaborarà l'informe. De moment, es posa a disposició de Fernández per facilitar les dades que requereixi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.