Sant Cugat torna a volcar-se amb el Dia Internacional del Refugiat

Diverses institucions han organitzat un seguit d'actes per tal de seguir donant visibilitat a aquesta greu problemàtica social


Temes relacionats

Refugees Welcome porta un de cada deu refugiats a Sant Cugat (20/jun/21)


  • Comparteix:

Un dels punts itinerants del recorregut commemoratiu / Foto: Cugat Mèdia

Un dels punts itinerants del recorregut commemoratiu / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha commemorat el Dia Mundial de les Persones Refugiades, el 20 de juny. Entitats i institucions, que treballen per tal de visibilitzar i donar suport a aquest col·lectiu, han fet una crida a través d'un seguit d'actes de sensibilització i denúncia que han tingut lloc a diversos espais de la ciutat aquest diumenge. Entre les propostes del programa 'No hi ha fronteres per la solidaritat', organitzat per l'Ajuntament de Sant Cugat, ha destacat el recorregut per l'exposició itinerant que travessa el carrer de Santiago Rusiñol en què es donen a conèixer històries reals de refugiats que van sortir del seu país d'origen per arribar a Europa, molts dels quals van morir pel camí.

El recorregut d'aquesta mostra al carrer està indicat amb una línia vermella i compta amb unes parades en què s'han instal·lat objectes relacionats amb les històries dels refugiats. Una proposta de la plataforma 'Welcome Refugees' i el Centre Delàs d'Estudis per la Pau.

Un cop s'ha avançat pel carrer de Santiago Rusiñol, els participants han arribat a la plaça d'Octavià on l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha llegit un manifest amb el propòsit de refermar el compromís de la ciutat amb les persones refugiades i amb aquelles institucions que donen suport i visibilitat a la causa. Tot seguit, la regidora de ciutadania, Gemma Aristoy, ha anunciat un seguit de polítiques indispensables perquè la ciutat segueixi compromesa amb el dret humà a la lliure circulació.

El recorregut ha conclòs amb la visita a l'exposició 'Indestructibles', ideada per la Fundació Ivan Mañero i que té per objectiu posar de manifest algunes de les situacions que succeïxen a l'Àfrica. En aquest sentit, la directora de la Fundació, Ruth Mañero, ha ressaltat la importància de "mirar més enllà de la nostra situació de benestar" i ha fet una crida a seguir participant en les diverses xarxes de col·laboració existents a Sant Cugat.

Un exemple d'aquesta feina que desenvolupen algunes plataformes és 'Refugees Welcome', vinculada a l'Ajuntament i que busca generar espais d'acollida per a persones refugiades.





Ruth Mañero

La sort que tenim a Sant Cugat és que tenim una gran xarxa d'entitats que ajuden i aporten molt. És important mirar més enllà de la nostra situació de benestar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.