Romeva surt de la presó de Lledoners en aplicació de l'indult

Ha estat acompanyat per familiars i autoritats polítiques


  • Comparteix:

Imatge de la sortida / Foto: ACN

Imatge de la sortida / Foto: ACN

El santcugatenc Raül Romeva, a presó per l'organització de l'1-O, ha sortit en llibertat del centre penitenciari de Lledoners aquest dimecres, després que el consell de ministres aprovés el seu indult i el dels altres vuit líders independentistes i el Tribunal Suprem el remetés a les direccions de cada presó. Romeva ha sortit, juntament amb la resta de presos de Lledoners, acompanyats d'una pancarta a la qual es podia llegir 'Freedom for Catalonia' i una estelada.

Tots ells; Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Joaquim Forn; han estat rebuts a la sortida amb abraçades dels familiars i autoritats polítiques presents, entre ells el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i altres membres del Govern i de partits, com ERC, JxCat, la CUP i el PDeCAT.

Malgrat la pluja, desenes de persones també s'han aplegat a Lledoners per donar suport als líders independentistes i donar-los escalf amb pancartes, crits de 'Llibertat' i aplaudiments.

A la sortida, els líders independentistes s'han dirigit als presents. En el seu parlament, Raül Romeva ha recordat les 3.000 persones que encara estan immerses a processos i judicis vinculats al procés independentista, a qui els ha dit: "seguirem al seu costat".

Romeva, que ha criticat el biaix de gènere de les presons, també s'ha compromés a seguir treballant per "la llibertat, l'amnistia, l'autodeterminació i la República". "No ens han tret les ganes", ha afirmat el santcugatenc, qui ha recordat que ja al 2015 sabien que no seria una procés "ni fàcil, ni ràpid, ni indolor", però que és el camí que continua perquè "la República no és una opció, és una necessitat".

Els parlaments han acabat amb el cant d''Els Segadors'.

Una situació similar també s'ha viscut a les portes dels centres de Wad-Ras i Puig de les Basses, on han quedat en llibertat Carme Forcadell i Dolors Bassa.



Com afecta l'indult a Raül Romeva?
Es tracta d'un indult revisable, condicionat i parcial i, per tant, se li condonen els anys de presó que li quedaven per complir (gairebé vuit dels dotze als quals va ser condemnat), però es manté la pena d'inhabilitació. Tal com ha explicat la dona de Raül Romeva, Diana Riba, a Cugat Mèdia, "hi ha tres coses que no fa aquest indult: no revoca la inhabilitació per exercir un càrrec polític o públic (en el cas del Raül, fins a l'any 2030), no treu les multes que ha suposat la sentència ni els elimina la pena del seu historial delictiu". En aquest sentit, Riba lamenta que no s'hagi aconseguit l'amnistia que, segons ha dit, "seria l'única solució definitiva" i que per tant "haurem de seguir treballant per a la resolució final d'aquest conflicte".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.