Sant Pere expulsat de la Festa Major


  • Comparteix:

emili.marles

Emili Marlés


Publicat: el 25/jun/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En aquest article voldria fer una reflexió pública sobre un fet inèdit a Sant Cugat: Sant Pere ha estat expulsat de la Festa Major que es fa en honor seu. Si mireu el programa de la Festa Major, veureu que el dia 29 de juny s'ha tret (volgudament i sense avís previ) la Missa de Sant Pere, que sempre hi figurava a les 7 de la tarda. Resulta que és l'acte més antic dels que es fan durant la Festa Major (aquest any és el seu 900 aniversari) i es troba en l'origen de la nostra festa.

La Festa Major la fa el poble de Sant Cugat i és un moment en què les entitats de la nostra vila es posen al servei del poble mostrant la seva vitalitat i creant alegria. Com a ciutadà santcugatenc, voldria agrair la gran tasca que fan les moltes entitats de la nostra vila, la seva il·lusió i la seva capacitat de fer poble. Totes conformem el teixit viu de Sant Cugat, i és per això que un Ajuntament no pot decidir qui entra o qui no entra en la Festa Major, no té cap dret a excloure cap entitat arrelada al poble. Crec que el programa de Festa Major hauria de ser una suma de les propostes de les entitats i dels actes que organitzi el mateix Ajuntament. Perquè el que s'espera d'un Ajuntament és que participi en el desenvolupament de les activitats proposades pel poble, sumant, respectant i no excloent ningú.

Si no m'he descomptat, aquest any es faran 118 actes. Falta el 119, que és el que organitza la Parròquia. No demanem cap privilegi, sinó el tracte que mereix tota entitat arrelada a Sant Cugat (i la Parròquia és la més antiga). Tampoc demanem protagonisme o notorietat. Només demanem una línia de text en un programa de 40 planes, com sempre s'ha fet, donant a la gent l'opció de participar-hi. Confio que aquestes reflexions obrin un debat constructiu i serè, i que l'any que ve el programa de Festa Major reculli el nostre acte, que vol sumar, junt amb tots els altres, per fer una gran Festa Major en una ciutat tan plural com la nostra.

Com cada any, cuidarem tots els detalls perquè Sant Pere, el copatró de Sant Cugat, tingui una Missa solemne intensament viscuda pels santcugatencs que hi vindran.

A tots, de tot cor, us desitjo molt bona Festa Major!

MOSSÈN EMILI MARLÉS és Rector de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.