ERC proposa penjar una nova pancarta amb la paraula 'Amnistia' a la façana de l'ajuntament

La que duia el missatge 'Llibertat presos polítics' la van despenjar dissabte per manament judicial

Façana de l'ajuntament sense pancarta / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 30/jun/21 per Nora Tarnow

Esquerra Republicana Sant Cugat proposa penjar una pancarta nova a la façana de l'ajuntament que digui 'amnistia'. Ho ha dit Francesc Osan, secretari d'organització d'Esquerra a Sant Cugat, durant la tertúlia política del 'Gall del Monestir' de Cugat Mèdia, tot i que ha recalcat que aquesta és la proposta d'Esquerra, que s'haurà de consensuar entre tots els actors independentistes de la ciutat. La proposta arriba després que dissabte passat es retirés la pancarta de 'Llibertat presos polítics' de la façana de l'Ajuntament per acatar la sentència judicial del contenciós administratiu número 10 de Barcelona. La CUP i Junts no hi estan en contra, però aposten pel consens.

Francesc Osan ha explicat a Cugat Mèdia que fa unes dues setmanes els partits i associacions independentistes de Sant Cugat es van reunir per decidir què es volia fer amb la pancarta, ja que estava molt deteriorada i representava un risc per a la ciutadania si es desprenia. Núria Gibert, de la CUP, ha dit que fins i tot es va contactar amb les persones que havien fet la pancarta, però que els van dir que era impossible arreglar-la pel seu estat.

Ara que l'Ajuntament l'ha hagut de retirar, Esquerra planteja penjar-ne una altra. Tenint en compte que la frase 'llibertat presos polítics' no és aplicable literalment, caldria actualitzar la reivindicació amb la paraula 'Amnistia', ha explicat Osan. També comenta que els partits i associacions independentistes es tornaran a reunir aviat per decidir els pròxims passos.

Des de Junts, Cristina Paraira també ha comentat la importància d'arribar a un consens des de l'independentisme i que ells estaran d'acord amb el que es decideixi.

Núria Gibert, de la CUP, ha recordat que el conflicte polític amb Espanya encara no ha acabat, que 3.000 persones segueixen imputades i que "la repressió segueix el seu curs".

El PSC ha recalcat que és una qüestió que no s'ha parlat al Govern. Per a Elena Vila, l'Ajuntament havia de complir l'ordre judicial pel fet de ser una institució pública. Durant la tertúlia, a més, ha insistit que no es quedaria tant amb la pancarta, sinó amb els indults.








DECLARACIONS

Francesc Osan

Nosaltres com a Esquerra sí que defensem que torni a haver-hi una altra pancarta amb un missatge més actualitzat com 'Amnistia' o similar, però en tot cas volem que sigui una cosa que volem que sigui consensuat amb tota la resta de partits independentistes i associacions independentistes de Sant Cugat

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Cristina Paraira

Nosaltres des de Junts pensem que encara cal reivindicar i posar en evidència tota aquesta la repressió que hi ha. Des de Junts ens afegirem a aquesta solució de consens, a part que la volem, creiem que encara cal insistir

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Núria Gibert

Va coincidir amb Festa Major, va coincidir amb els indults, però són coincidències. Jo sí que crec que el conflicte polític, i especialment la vessant repressiva, en cap cas ha amainat sinó que ha seguit el seu curs. Nosaltres l’hem tret per ordre judicial, però que sapigueu que estava a punt de fer-se malbé. I per tant s’havia de treure, de substituir o el que fos

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Elena Vila

És una qüestió que no hem parlat al Govern. Ha vingut aquesta ordre judicial i òbviament com a institució pública que som, l’hem de complir. No em quedaria tant amb una pancarta o amb una bandera, sinó doncs amb aquests indults que a tots i a totes ens ajuden a respirar i a veure què tenim futur i que podem tornar a ser la Catalunya que tots voldriem

Your browser doesn’t support HTML5 audio