La modificació urbanística per protegir el bar Catalunya haurà d'esperar al ple de juliol

El tinent d'alcaldia Francesc Duch ha deixat sobre la taula la proposta per assolir abans un acord amb la propietat de l'edifici


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'interior del bar Catalunya / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'interior del bar Catalunya / Foto: Lluís Llebot - Cugat Mèdia

El govern de Sant Cugat deixa sobre la taula la modificació urbanística del planejament per preservar íntegrament el bar Catalunya, situat a la plaça de Lluís Millet, i que va abaixar la persiana definitivament fa uns mesos. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha explicat al ple extraordinari d'aquest dijous que aquest punt es recuperarà al ple ordinari de juliol a petició de la propietat de l'edifici, per buscar un marge de negociació.

ESCOLTA-HO

Tal com va aprovar fa un any el ple, l'Ajuntament vol evitar l'enderroc i "fer tot el possible", a més, per arribar a un acord amb els propietaris i mantenir l'activitat de bar. La intenció és protegir el valor patrimonial, cultural i històric d'aquest establiment, obert el 1936, i també de l'edifici, prohibint-ne l'enderroc i transformació. Aquesta protecció s'ampliaria a tot el bloc de l'edifici, construït entre 1933 i 1936, i l'únic exemple de la ciutat d'arquitectura racionalista. Fins ara només estava protegida explícitament la façana, però amb la modificació també ho estarà l'interior, tant la planta baixa com els habitatges de sobre.

Pel que fa a l'activitat el consistori farà "tot el possible" perquè l'activitat que torni sigui la de cafeteria, tot i que per a això caldrà arribar a un acord amb la propietat. També s'allargarà la suspensió de les llicències d'enderroc i de nova construcció un any més, mentre no s'aprovi definitivament aquesta modificació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.