'Rebuig total' del col·lectiu d'interins de l'Ajuntament de Sant Cugat al pacte contra la temporalitat

Alerten que no han comptat amb les persones afectades i que provocarà una judicialització del conflicte


  • Comparteix:

Concentració del col·lectiu d'interins de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Concentració del col·lectiu d'interins de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El col·lectiu d'interins de l'Ajuntament de Sant Cugat alerta que l'acord entre el govern espanyol i els sindicats CCOO, UGT i CSIF no soluciona la situació de les persones afectades i, 'en cap cas' té en compte el seu lloc de treball, que 'queda en risc'. De fet, asseguren que 'no respecta la normativa europea' i 'provocarà una judicialització' del conflicte que es pot allargar durant anys.

Un dels membres del col·lectiu, Biel Mas, ha explicat a Cugat Mèdia que, amb aquest pacte, "s'estabilitzen les places i no les persones", i que "els que hem estat objecte d'abús i frau de llei ens tornem a convertir en víctimes", que queden "desprotegits un altre cop".

Segons Mas, tampoc se sanciona l'abús de la temporalitat i troben "insuficient" la indemnització de 20 dies per any treballat en cas de perdre el lloc de treball. El membre del col·lectiu ha criticat que els sindicats majoritaris no hagin tingut en compte l'opinió de les persones afectades, la majoria de les 450 que es troben en aquesta situació a Sant Cugat.

Amb aquest acord, explica Mas, qui no superi l'oposició oberta, que representa el 60% de la nota, no se li valorarà l'experiència en aquella plaça a l'administració. A més, alerta que són 800.000 les persones que es troben en aquesta situació a l'Estat espanyol, i no les 300.000 places que s'obriran.

El col·lectiu reivindica de nou la fixesa del seu lloc de treball i espera que el govern local, especialment la CUP-PC i ERC-MES, els doni suport. De fet, volen presentar una moció als grups municipals de l'Ajuntament perquè es posicionin a favor seu, en el cas concret del consistori santcugatenc.


Biel Mas

Considerem que els que hem estat objecte d'abús i frau de llei ens tornem a convertir en víctimes, perquè és la nostra plaça. I en cap cas l'acord salvaguarda el nostre lloc de treball ni sanciona l'abús de temporalitat, com demana Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.