ERC-MES, el PSC i la CUP-PC demanen la dimissió del president de l'EMD, Josep Puig

Els grups municipals valldoreixencs carreguen contra el govern descentralitzat per "irresponsable i ineficient"


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Ferran Margineda (CUP-PC), Susanna Casta (PSC) i Lluc Cahís i Jaume Sanmartí (ERC-MES) / Foto: Cugat Mèdia

D'esquerra a dreta, Ferran Margineda (CUP-PC), Susanna Casta (PSC) i Lluc Cahís i Jaume Sanmartí (ERC-MES) / Foto: Cugat Mèdia

Els grups d'esquerres de la junta de veïns de l'EMD de Valldoreix, ERC-MES, PSC i CUP-PC, exigeixen la dimissió del president de l'administració descentralitzada, Josep Puig. En una roda de premsa conjunta per fer balanç de mig mandat, les formacions han carregat contra el que consideren que és 'el govern de la desafecció política', al qual acusen de ser 'irresponsable i ineficient'. La gota que ha fet vessar el got per als tres grups va ser el rebuig dels vocals de Junts a la moció on reclamaven el compliment dels acords que s'han aprovat al plenari de la vila.

El portaveu d'ERC-MES, Lluc Cahís, considera que els tres grups -que formen govern a l'Ajuntament- porten dos anys "d'oposició constructiva". "Hem presentat 27 mocions, de les quals 23 han quedat aprovades" i, 21 d'elles, amb el vot a favor de Junts per Valldoreix-Sant Cugat. Cahís apunta que aquest comportament a l'hora de votar els "obliga a fer una lectura crítica", ja que considera que "menteixen perquè al ple diuen una cosa i després en fan una altra".

Per part del PSC, la portaveu Susanna Casta ha repassat temes encallats a la vila: l'avinguda Baixador, el futur emplaçament per a l'escola de música i el conveni amb Sant Cugat, entre d'altres. La representant dels socialistes ha lamentat que "l'actitud del president" posa difícil assolir consensos entre totes les forces amb representació al plenari.

També s'ha sumat a l'enumeració de qüestions que no avancen el vocal d'ERC-MES Jaume Sanmartí, que ha posat el focus en la sentència que obliga a enderrocar les tres cases del carrer de Sant Francesc, en les qüestions urbanístiques que afecten la Colònia de Montserrat i en la necessitat reformar el reglament orgànic municipal (ROM), pendent de renovar des de 2015.

El portaveu de la CUP-PC, Ferran Margineda, ha estat crític no només amb el president Puig i el seu govern, sinó amb l'estructura de l'EMD. "Pesava en l'EMD com una administració propera, però ara la representació política que té no té sentit", assegura. El cupaire apunta que l'administració descentralitzada hauria de ser "més propera" al veïnat i fomentar més eficaçment la participació. Margineda ha recordat que demanar la dimissió del president és l'única fórmula que tenen els vocals per propiciar un canvi a l'administració, ja que el sistema que regeix les EMD no permet ni mocions de censura ni convocar noves eleccions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.