La protecció de l'entorn natural davant dels incendis, sobre la taula al ple de juliol

La sessió plenària té lloc aquest dilluns a les 16 hores


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Parc Natural de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del Parc Natural de Collserola / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat es conjura per protegir l'entorn natural dels incendis, davant de l'increment del risc de focs. El ple donarà llum verda a un seguit de punts per protegir el medi natural: des d'una pròrroga del contracte del servei de manteniment de franges de protecció fins al compromís per impulsar la Via Verda del Vallès, que connectaria amb espais verds Collserola i Sant Llorenç del Munt. A la sessió plenària també es farà efectiva la dissolució del consorci entre La Unió Santcugatenca i l'Ajuntament, que ha permès la tornada de les seccions de l'entitat a la seu remodelada. La sessió, que es pot seguir en directe a través de Cugat Mèdia, té lloc aquest dilluns a les quatre de la tarda a l'ajuntament i a les set tindrà lloc l'audiència pública amb les preguntes de la ciutadania.

Consulta aquí l'ordre del dia
L'habitatge també tindrà protagonisme, amb l'aprovació inicial del text del reglament per a l'adjudicació d'habitatges per situacions d'emergència econòmiques i socials a la ciutat.

En clau d'Urbanisme, el ple recuperarà un punt que va quedar sobre la taula al darrer ple extraordinari: la modificació puntual del Pla General Metropolità a l'àmbit del Cafè Catalunya, que permetria la protecció de l'edifici d'aquest establiment mític. L'aprovació d'aquest punt es va ajornar per petició dels propietaris de l'immoble, que confiaven assolir un acord amb l'Ajuntament.

Declaracions institucionals i de la junta de portaveus i mocions dels grups municipals:

  • Declaració institucional per garantir la preservació i conservació del Monestir de Sant Cugat i el seu entorn, patrimoni històric de la vila.
  • Declaració institucional per a un reconeixement pòstum de la ciutat a Josep Pla-Narbona i San Antonio.
  • Declaració de la Junta de Portaveus del plenari municipal de Sant Cugat del Vallès donant suport a la proposta de dissolució del Consorci Local Ajuntament de Sant Cugat - La Unió Santcugatenca.
  • Moció del grup municipal de Ciutadans per a sol·licitar que el Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat exigeixi a la Mútua de Terrassa i a l'Institut Català de la Salut l'obertura dels CAP de Valldoreix i Can Mates, així com el consultori de les Planes, amb tots els seus serveis durant el mes d'agost de 2021.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.