El govern de l'EMD retira de l'ordre del dia el punt per pujar la dedicació i sou de Puig

Tots els vocals de l'oposició tenien previst votar-hi en contra


  • Comparteix:

La junta de veïns d'aquest dijous ha estat l'última del curs / Foto: Cugat Mèdia

La junta de veïns d'aquest dijous ha estat l'última del curs / Foto: Cugat Mèdia

El govern de l'EMD de Valldoreix ha retirat per sorpresa de l'ordre del dia el punt amb què pretenia que el president, Josep Puig, recuperés la dedicació del 90%, amb el corresponent augment de sou. Perquè aquest acord prosperés, Junts per Valldoreix-Sant Cugat necessitava almenys un vot a favor o una abstenció d'algun vocal de l'oposició, però ningú d'ells no ha barallat cap altra opció que no fos una negativa.

"Moltes coses s'han sortit de mare i de to i, per això, he decidit retirar-lo", ha justificat Puig, que ha lamentat que s'han produït "faltes de respecte i paraules inadients" al respecte. Ho ha argumentat en resposta a una pregunta del vocal d'ERC-MES, Lluc Cahís.

La seguretat a la vila
De la mateixa manera que va fer en roda de premsa aquest dimecres, Puig ha tornat a posar de manifest les seves desavinences amb el regidor de Seguretat Ciutadana: "Diu que jo no sóc ningú". El govern de l'EMD i Cs han tombat la moció d'ERC-MES i el PSC, que només ha rebut el suport de la CUP-PC, perquè el president delegués les competències de seguretat en algun vocal del seu equip. La portaveu socialista, Susana Casta, ha carregat contra l'"estratègia d'enfrontament" que considera que fa Puig; el portaveu republicà, Lluc Cahís, considera que és una "tàctica de desgast 'cutre'".

Puig ha lamentat les dificultats per establir vies de comunicació directes i ràpides amb l'administració santcugatenca. En tot cas, Casta li ha exigit que assumeixi la responsabilitat per afrontar les qüestions que afecten la vila.

Des de Cs, el portaveu José Miquel García ha argumentat la negativa a la moció en què les competències en seguretat recauen en l'Ajuntament, no en l'EMD.

El text també incloïa la petició que l'EMD convoqués la sectorial de seguretat. Es dona el cas, però, que abans d'aquesta sessió plenària l'executiu descentralitzat ja ha emès la convocatòria d'aquest òrgan.

Suport a la sanitat pública
Els grups municipals del ple han coincidit a exigir l'obertura, durant tot l'any, del CAP Valldoreix. Ho han fet donant suport unànime a dues mocions gairebé iguals, una de Cs i l'altra de la CUP-PC, que per una qüestió de temps no s'han convertit en una de sola. El text insta l'Ajuntament i l'EMD a sol·licitar a Salut l'obertura no només del centre santcugatenc, sinó també dels de Sant Cugat.

El plenari també ha posat de manifest el suport al dret a l'avortament. La CUP-PC ha aconseguit el suport de tots els grups, menys de Cs, que s'ha abstingut, per tirar endavant una moció per exigir a la Generalitat la creació d'unitats especialitzades en la interrupció voluntària de l'embaràs. El text també insta a anul·lar els convenis amb centres sanitaris "que tinguin com a mandat corporatiu objectar i no oferir el servei".

La sentència del Complex Esportiu
El compliment de la sentència que anul·la la modificació del contracte per a la gestió del Complex Esportiu de Valldoreix que l'EMD i la concessionària Eventing Sports Cinc van signar el juliol del 2012 ha propiciat un acord per part de tots els vocals. Ha estat amb una moció institucional amb què l'administració descentralitzada es compromet a realitzar un estudi econòmic per buscar alternatives per complir la sentència. Això inclou la possibilitat de resoldre el contracte i engegar una nova licitació abans de l'octubre.

Recupera la sessió plenària




Josep Puig

S'han parlat massa coses, amb faltes de respecte i paraules inadient. Crec que no tinc per què sentir-les i, per això, he pensat a retirar el punt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.