El ple ratifica la dissolució del consorci La Unió-Ajuntament que garanteix la posada en marxa de la nova seu

Les dues parts han de definir a partir d'ara els detalls de la propietat horitzontal de l'edifici

La seu de La Unió Santcugatenca es troba a l'avinguda de Josep Anselm Clavé, al centre de Sant Cugat / Foto: Lali Puig - Ajuntament

Política

Publicat el 19/jul/21 per Sergio Morales

El ple municipal ha fet efectiva la liquidació del consorci entre l'Ajuntament i La Unió Santcugatenca de gestió de la nova seu i amb què s'aplana el terreny per definir la propietat horitzontal de l'edifici. El ple ha acordat de manera unànime la ratificació de l'acord i ho ha refermat amb una declaració de la junta de portaveus. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha agraït la feina conjunta feta entre l'executiu i l'entitat: 'Malgrat totes les adversitats i dificultats han treballat per garantir el futur'. El regidor de Junts per Sant Cugat Josep Maria Vallès, per la seva banda, també ha celebrat el pas endavant i confia que els treballs per enllestir l'escenotècnia de la nova seu comencin 'com més aviat millor'.

Escolta-ho

El repartiment de la propietat es farà tenint en compte l'aportació de cadascuna de les parts per construir el nou espai: el sòl per part de l'entitat i la inversió per part municipal. Fins llavors, La Unió pot usar l'espai per a la seva activitat diària, mentre que el consistori assumirà les despeses de manteniment. Per tant, l'edifici és ara propietat de l'Ajuntament, que fa una cessió d'ús a l'entitat.

Amb l'edifici enllestit i la tornada de les seccions de l'entitat, tal com ha apuntat Vallès, ara només queda posar fil a l'agulla al projecte escenotècnic tant del Teatre com de la Sala Clavé. L'Ajuntament obrirà la licitació en els propers mesos amb la perspectiva que les obres puguin estar acabades a finals de l'any vinent.

La propietat municipal ja s'ha posat de manifest, per exemple, amb la celebració d'activitats de Festa Major a la Sala Clavé i l'acollida d'aquest mateix espai del Curs d'Estiu de la Unipau.