L'artista Josep Pla-Narbona tindrà un reconeixement pòstum a Sant Cugat

Pla-Narbona, veí de la Floresta, va morir el passat 13 de desembre a l'edat de 92 anys


Temes relacionats

Pla-Narbona, 'un dels dissenyadors gràfics amb més personalitat' del segle passat (21/mai/21)

Mor el dibuixant, pintor i dissenyador florestà Josep Pla-Narbona (14/des/20)

Pla-Narbona, un referent de la il·lustració (14/des/20)


  • Comparteix:

Josep Pla-Narbona en una imatge d'arxiu  / Foto: Wikimedia

Josep Pla-Narbona en una imatge d'arxiu / Foto: Wikimedia

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Sant Cugat han acordat en el ple d'aquest dilluns fer un reconeixement a la figura i trajectòria professional de l'artista Josep Pla-Narbona. A més, s'ha resolt que es creï una comissió que, conjuntament amb la família, el consell de barri de la Floresta i la Taula d'Arts Visuals, acordi els actes o accions adients de reconeixement pòstum de la ciutat a Pla-Narbona. L'acord s'ha assolit amb una moció institucional, original de Junts per SantCugat.

ESCOLTA-HO

Josep Pla-Narbona va morir el passat 13 de desembre a l'edat de 92 anys. Era veí de la Floresta, on havia viscut i treballat els últims trenta anys. Era dibuixant, gravador, pintor, escultor i dissenyador gràfic i havia rebut reconeixements com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya el 2019 o el 'Premio Nacional de diseño' el 2004 del Ministeri d'Indústria i la Fundació BCD.

El florestà també va contribuir activament a la creació i al fons del Museu del Disseny a Barcelona amb una important donació d'obra, i té obra amb presència al MOMA (Museum of Modern Art de Nova York) des de 1972. D'altra banda, també es va implicar en diferents iniciatives de Sant Cugat, com ho va fer col·laborant amb l'Escola d'Art i Disseny de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.