Sant Cugat demana obrir tots els CAP i consultoris durant tot l'any

El ple ha aprovat una moció que exigeix l'obertura sense reducció dels serveis, sempre que la pandèmia ho permeti


  • Comparteix:

Exterior del CAP de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Exterior del CAP de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat vol tots els CAP i consultoris del municipi oberts, també durant l'agost. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns per unanimitat una moció que exigeix al departament de Salut l'obertura dels equipaments de Valldoreix, Can Mates, la Floresta i les Planes, sempre que la situació de pandèmia permeti la recuperació de tots els serveis i la seva millora. El text -original de Ciutadans- s'ha aprovat, això sí, amb esmenes d'ERC-MES

De fet, per aquest mateix agost està previst que el CAP de Valldoreix i el consultori de les Planes tanquin, tot i que al centre valldoreixenc se seguirà subministrant la vacuna contra la Covid-19. El CAP de Can Mates només obrirà per a l'atenció pediàtrica i el consultori de la Floresta estarà només obert els dijous d'agost al matí. Això vol dir que el CAP Sant Cugat, el del carrer la Mina, serà l'únic que donarà el servei complet a tota la ciutat durant l'agost.

És per això que la moció aprovada reclama l'obertura durant tot l'any, també a l'estiu, així com garantir els augments necessaris per a l'enfortiment de l'atenció primària al municipi, tant amb recursos humans com materials.

Tots els partits amb representació al ple han destacat la importància de l'atenció primària al municipi. El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha subratllat que es tracta d'una reivindicació història que cada estiu es repeteix.

També ho ha fet la regidora de Salut, Gemma Aristoy, que ha defensat unes esmenes per corregir una moció "feta a correcuita". Tot i així, Aristoy ha assegurat que comparteixen el fons de la moció i per això ha reiterat el reclam d'una atenció sanitària completa.

De la seva banda, la regidora de Junts Núria Fernàndez ha admès que potser no és el millor moment per reclamar l'obertura total i que cal esperar a què la pandèmia remeti. "Llavors, Junts serem els primers en demanar la reobertura i la millora de tots els serveis", ha dit.

Els grups amb representació al ple també es comprometen a vehicular aquesta petició a través dels seus partits al Parlament.




Aldo Ciprian

Un altre any tancaran el CAP de Valldoreix i el de Can Mates. Els consultoris fa 14 mesos que estan tancats. L'obertura és una demanda històrica

Gemma Aristoy

Aprofitem per reafirmar-nos al costat de la ciutadania en el reclam d'una atenció sanitària completa i en la defensa de la sanitat pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.