El ple dona el vistiplau a l'avantprojecte de l'escola La Mirada

L'avantprojecte s'ha aprovat amb els vots a favor dels grups del govern i Ciutadans i amb l'abstenció de Junts


  • Comparteix:

Render del projecte de l'escola La Mirada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Render del projecte de l'escola La Mirada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Pas decisiu perquè el nou edifici de l'escola La Mirada s'inauguri a l'inici del curs 2023-2024. El ple municipal ha aprovat l'avantprojecte de la dotzena escola amb els vots a favor dels regidors de l'equip de govern i Ciutadans i amb l'abstenció de Junts per Sant Cugat. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha assegurat que 'es tracta d'un projecte singular i de referència que tenim l'obligació de tirar endavant'. Per la seva banda, el regidor de Junts Joan Puigdomènech ha explicat que des del seu grup no han votat en contra 'per no demorar la posada en marxa de la nova escola', però que consideren que des del govern 'no s'ha lluitat prou per mantenir la proposta d'ubicació inicial'.

ESCOLTA-HO

En aquest sentit, Duch, s'ha mostrat "molt sorprès" per l'abstenció de Junts i ha lamentat que "les persones que ens han portat fins a aquesta situació, s'abstinguin de donar-nos suport als que hem trobat solucions". Per la seva banda, la regidora de Ciutadans, Munia Fernández-Jordán, ha anunciat el vot a favor del seu grup i ha remarcat la importància del projecte, del qual ha dit que "segurament és el més important d'aquest mandat".

El tinent d'alcaldia ha recordat que el projecte executiu que s'ha aprovat inicialment és una modificació respecte al projecte inicial, feta per tal d'assegurar la integració respectuosa de l'escola amb l'ambient que l'envolta. Duch també ha reiterat el compromís del Departament d'Ensenyament d'aportar 5,2 milions d'euros dels 8,8 milions d'euros totals que costarà el projecte. Els 3,6 milions restants els aportarà l'Ajuntament de Sant Cugat.






Francesc Duch

Avui aprovem inicialment un projecte executiu, pas previ a l'aprovació definitiva i inici de la licitació de les obres. Es tracta d'una modificació de l'original, adaptada al nou emplaçament.

Munia Fernández-Jord

Per nosaltres el projecte de la Mirada probablement és el projecte més important de tot el mandat. És un projecte de ciutat i el nostre compromís sempre ha sigut a favor.

Joan Puigdomènech

Ens reiterem en què la proposta d'ubicació inicial era la més convenient i era una ubicació més respectuosa amb el Bosc de Volpelleres.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Molt articles del regidors de suposades esquerres…, parlant de emergència climatica, però al bosc de Volpelleres , es talaran centenars d’arbres, poden evitar-ho, tenim un mal govern d’hipòcrites, apa.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 21/jul/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.