El PP puntua amb un zero l'acció del govern de Sant Cugat en el que va de mandat

El president de la formació, Álvaro Benejam, carrega contra l'executiu per incomplir "innumerables promeses"


  • Comparteix:

El PP ha convocat una atenció als mitjans a les portes de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El PP ha convocat una atenció als mitjans a les portes de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Ni l'acció per mitigar els efectes de la Covid-19, ni les polítiques tributàries; tampoc la planificació urbanística o el manteniment de la ciutat. El PP de Sant Cugat no dona el vistiplau a cap de les accions del govern municipal en el que va de mandat. De fet, el president de la formació, Álvaro Benejam, li posa de nota un zero: 'No es pot fer pitjor'. La formació ja pensa en els comicis locals de 2023 per recuperar la representació al consistori, emmirallant-se en exemples d'èxit del partit assolits a municipis com Badalona o Castelldefels. El que no s'ha aventurat a dir Benejam és si encapçalarà la llista dels populars.

"Hem passat de ser una ciutat 'top' a estar a la cua de molts serveis, quan hauria d'estar a dalt pels impostos que s'hi cobren", ha criticat Benejam, en una atenció als mitjans a les portes de l'ajuntament. Ha exemplificat la mala imatge de Sant Cugat per haver estat una de les ciutats amb més contagis de Covid-19 a principis de mes o per ser la ciutat catalana on més es triga a concedir llicències d'obres. "Incompliment rere incompliment, arribarem a 2023 amb un dèficit de promeses electorals dels partits que governen escandalós", ha apuntat Benejam.

El president del PP lamenta que el govern d'ERC-MES, PSC i CUP-PC ha incomplert promeses de mandat, ha aturat projectes urbanístics i "està deixant de costat el manteniment de la ciutat per qüestions ideològiques". També ha lamentat que no hi ha prou presència policial a la ciutat i, encara en clau de seguretat, qüestiona "la idoneïtat" d'establir una comissaria descentralitzada.

Benejam ha carregat també per la política tributària de l'executiu i, en particular, ha lamentat que s'hagi retirat la bonificació a les famílies nombroses (aquesta mesura del govern preveu mantenir el mateix criteri per a tothom, independentment del nombre de fills, per atorgar bonificacions). Per al popular, a més, hi ha una "bretxa" entre el que es recapta i els serveis que es presta a la ciutadania.

En clau mediambiental, el PP lamenta que mesures com l'anella verda de mobilitat són "inútils" i que, alhora, perjudiquen tant en la convivència com en l'agilitat de la mobilitat al centre de la ciutat.

"Està clar que la Covid-19 destrossa empreses, però aquest govern no ha fet res perquè puguin sobreviure", ha lamentat, fent referència a la restauració i al comerç local. En clau econòmica també ha lamentat que la situació política al país està contribuint al fet que companyies abandonin la ciutat.

Benejam també ha carregat contra el projecte d'habitatge social Ragull Centre, "més propi de ciutats com Barcelona que de Sant Cugat". El president del PP considera que "trenca el model de ciutat" i que l'aposta de l'executiu santcugatenc és acostar-se a propostes com les que hi ha "a Cuba".

Objectiu: tornar al ple
El president de la província de Barcelona, Manu Reyes, ha acompanyat Benejam en la seva compareixença. El portaveu del grup municipal a Castelldefels i exalcalde posiciona el PP com "l'alternativa necessària per al canvi" a Sant Cugat i emmiralla una eventual tornada al consistori en casos d'èxit com els de Castelldefels i Badalona. Preguntat per la irrupció de Vox i com pot incidir en la batalla per l'electorat de dretes, Reyes apel·la a la tradició del PP a Sant Cugat. "No ens preocupa què fan els altres partits, sinó el que li passa a la gent", ha apuntat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.