L'ampliació de l'Institut-escola Catalunya s'allargarà durant tot el curs

L'ampliació de la cuina i la construcció de dues aules i una sala polivalent haurien d'estar enllestides el gener


  • Comparteix:

El Departament d'Educació de la Generalitat ha iniciat aquest estiu les obres d'ampliació i reforma de l'Institut-escola Catalunya amb un import de licitació de 373.094,30 euros. La primera fase del projecte, que contempla l'ampliació de la cuina i la construcció de dues aules a la part superior, així com la conversió d'una part del porxo en una aula polivalent, hauria d'estar enllestida el gener de 2022. La segona fase, sense data de finalització, inclou la construcció de l'edifici de Secundària, que estarà comunicat amb l'edifici actual del centre. En total, les instal·lacions del centre s'ampliaran uns 200 metres quadrats i les actuacions de reforma afectaran uns 355 metres quadrats.

Així ho ha explicat la regidora d'Educació, Pilar Gorina, a la roda de premsa celebrada aquest dijous. "Encara queda una intervenció important al centre. Hi ha hagut un petit retard, però de totes maneres aquestes actuacions no estava previst que s'acabessin al setembre, ja estaven pensades per acabar una mica més tard", ha explicat la regidora.

Altres actuacions menors
Paral·lelament, la Brigada d'Obres i el servei de Parcs i Jardins municipals han fet diverses actuacions de millora als equipaments educatius de cara a l'inici de curs, amb un cost aproximat de 55.000 euros.

  • A l'Escola La Floresta s'ha adequat l'armari d'obra al comptador d'aigua, s'ha col·locat una porta al gimnàs, s'han reparat els canals de recollida d'aigua i s'ha arranjat el revestiment vertical dels passadissos.

  • A l'Escola Joan Maragall s'han tapat els desaigües del vestidor del gimnàs amb malles.

  • A l'Escola Pins del Vallès s'ha arranjat la porta del magatzem i s'han fet millores a la sala de calderes del gimnàs.

  • A l'Escola La Mirada s'ha fet un arranjament provisional dels sots del pati.

  • A l'Institut-escola Catalunya s'han adaptat els vàters per a infants amb diversitat funcional, s'ha fet un canvi d'ubicació del sorral i de la zona de jocs i s'ha instal·lat un conjunt de teles d'ombra al pati d'infantil.

  • A l'Escola Avenç s'han fet treballs provisionals d'adequació i manteniment del camí del Crist Treballador.

  • A l'Escola Bressol Gargot s'ha adequat una pilastra de la tanca del mur perimetral exterior.

  • A l'Escola Bressol Montserrat s'ha enderrocat la caseta d'obra del pati i s'ha millorat el paviment.

  • A l'Escola Bressol Cavall Fort s'ha renovat el terra del pati de nadons.

  • A l'Institut Joaquima Pla i Farreras s'ha fet la tala de dos arbres malalts, a l'espera d'una reposició de l'arbrat que es farà al novembre.

  • A l'Escola de Música Victòria dels Àngels s'ha eliminat el graó d'accés principal al centre i s'ha fet una rampa nova idèntica a la que ja hi havia.



  • Pilar Gorina

    El que queda pendent és una ampliació de la cuina, i la creació de dues aules a sobre, i a l'altre costat, a una part del porxo, s'hi farà una aula grossa que podrà tenir diferents funcions.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.