Ingla: 'La taula de negociació és una victòria de l'independentisme'

El discurs institucional de la Diada posa en valor la taula de diàleg, malgrat que considera que la negociació serà "molt difícil"


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mireia Ingla, és optimista quant a la taula de negociació que asseurà els govern espanyol amb el català per abordar el conflicte entre les dues parts: 'És una victòria de l'independentisme, de totes les persones que ens hem mobilitzat i fem política des de fa molts anys', ha apuntat. Per a Ingla, aquest espai de trobada és també 'la prova del cotó de la predisposició de l'executiu del president Sánchez a abordar la situació política catalana amb alguna cosa més que els indults als presos polítics i bones paraules'. Tot plegat ho ha dit aquest dissabte en el discurs institucional amb motiu de la Diada, on també ha defensat el projecte del govern que comparteixen ERC-MES, PSC i CUP-PC per abordar 'els reptes relacionats amb la mobilitat, l'habitatge i el canvi climàtic, entre d'altres'.

Malgrat l'optimisme per la taula de negociació, Ingla ha reconegut que serà una negociació "molt difícil". En aquest sentit ha recordat que "venim d'un passat immediat que està marcat per l'aplicació del 155, condemnes injustes del Tribunal Suprem, representants polítics, exiliats, investigacions i acusacions desproporcionades per part de la policia o la fiscalització abusiba del Tribunal de Comptes". L'alcaldessa considera que la crida 'Spain sit and talk' de mobilitzacions passades dona ara fruit per engegar un diàleg que ha de ser "pas previ i ineludible a una hipotètica negociació que s'haurà de sotmetre finalment a l'escrutini de la població".

Ingla ha reflexionat sobre l'evolució del procés sobiranista, el qual "es pot explicar com una reacció política al malestar generat en amplis sectors de la societat catalana per la no resolució" de conflictes com la falta de normalització de la llengua, la pressió sobre les institucions catalanes i els "desafiaments socials, econòmics i climàtics".

Una mirada local

En clau santcugatenca, l'alcaldessa ha defensat "el compromís republicà que ens permet treballar per fer avançar la ciutat dia rere dia malgrat les grans dificultats que patim", en referència també a la situació sanitària. Ingla ha posat en valor el projecte del govern municipal: "Sabem on anem", ha assegurat sobre un executiu que té sobre la taula reptes com la mobilitat, l'habitatge i el canvi climàtic. "M'imagino una ciutat pacificada on les persones siguin la prioritat, on tothom que vulgui es pugui quedar a viure, que formi part d'un país lliure de violències masclistes", ha reflexionat.

Per tot plegat, Ingla creu que els propers anys seran "clau per preparar la ciutat de mitjans de segle", amb respostes a les problemàtiques "que ja no es poden basar en solucions del passat".

Ingla ha instat tohom a "escoltar-nos, entendre'ns i estimar-nos".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.