Què han dit els polítics de Sant Cugat als discursos de la Diada?

Amnistia, mobilització i diàleg, principals missatges dels grups polítics


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Josep Puig (president EMD Valldoreix), Carmela Fortuny (Junts), Francesc Duch (ERC-MES), Mireia Ingla (alcaldessa), Elena Vila (PSC) i Núria Gibert (CUP-PC) / Foto: Localpres

D'esquerra a dreta, Josep Puig (president EMD Valldoreix), Carmela Fortuny (Junts), Francesc Duch (ERC-MES), Mireia Ingla (alcaldessa), Elena Vila (PSC) i Núria Gibert (CUP-PC) / Foto: Localpres

Els partits polítics de Sant Cugat han participat aquest dissabte en l'ofrena a Rafael Casanova, el principal acte institucional amb motiu de la Diada. Aprofitant els seus parlaments, han llençat diversos missatges: des de la demanda de l'amnistia per a les persones represaliades per l'Estat espanyol fins a la defensa de la taula de diàleg.

Què han dit els polítics?

Oriol Pequera (Junts per Sant Cugat)

Oriol Peguera (Junts per Sant Cugat)

"Malgrat els indults, Catalunya segueix tenint membres del govern legítim a l'exili i més de 3.000 represaliats. Són persones que han lluitat per la llibertat de Catalunya i pels drets civils de manera pacífica i democràtica. Avui, una vegada més, demanem la seva absolució i l'amnistia."


Oriol Cisteró (ERC-MES)

Oriol Cisteró (ERC-MES)

"Cal que sortim de les nostres zones de confort i que caminem per nous enfocs. Tan sols si obrim el pensament serem capaços de generar un futur distint."


José Gallardo (PSC)

José Gallardo (PSC)

"La Diada d'enguany ens ofereix l'oportunitat de repensar i posar en comú les prioritats de la ciutadania de Catalunya. També la política catalana té l'oportunitat de deixar enrere una etapa nefasta, no sense resistència d'aquells que ho bloquegen tot i neguen una oportunitat al diàleg. Un diàleg que s'ha d'encetar entre governs, però més important encara, entre els seus agents socials i polítics i la ciutadania."


Jordi López (CUP-PC)

Jordi López (CUP-PC)

"Arran de les mobilitzacions populars de la tardor de 2017, amb 1-O i el 3-O com a jornades cabdals en l'autoorganització i emancipació popular d'una part del nostre país, les classes populars catalanes ens hem fet coneixedores de la nostra força i capacitat per seguir avançant cap a l'alliberament nacional i social."


No només han participat els partits amb representació al consistori. També hi han assistit el PDeCAT i Sant Cugat en Comú.

Xavier Auroux (PDeCAT)

Xavier Auroux (PDeCAT)

"En nom del PDeCAT, vull presentar aquesta ofrena en record de tota aquella gent que ja no hi és, pels que em van explicar el significat i per tots els que seguiran fins aconseguir la independència."


Ramon Gutiérrez (Sant Cugat en Comú)

Ramon Gutiérrez (Sant Cugat en Comú)

"De la taula de diàleg dependrà el futur de Catalunya, però també el d'Espanya, perquè per primera vegada des que la sentència de l'estatut fes saltar pels aires el consens autonòmic, Catalunya està en disposició de tornar a liderar (com ja vam fer en la Transició i en la Segona República) les bases d'un nou pacte territorial que volem construir des dels valors republicans i federals."



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.