Els districtes reclamen un Pla Director de Descentralització que garanteixi la participació 'real' dels veïns


  • Comparteix:

Els veïns volen una resposta 'immediata' de l'equip de govern

Els veïns volen una resposta 'immediata' de l'equip de govern

Vuit associacions de veïns dels districtes exigeixen conjuntament a l'Ajuntament l'elaboració urgent d'un Pla Director de Descentralització, per tal de solucionar la crisi dels consells de districte i articular mecanismes de 'participació real' dels veïns. Les entitats es marquen com a prioritats que els pressupostos municipals estiguin territorialitzats i que les reivindicacions dels veïns siguin ateses, i adverteixen que aquesta és l'última oportunitat que té l'equip de govern per redreçar la situació.

Un any després de l'última crisi als consells de districte, que va portar a les associacions de veïns a abandonar les sessions com a mostra de protesta, vuit entitats veïnals dels districtes han tornat a alçar la veu per queixar-se de la ineficàcia dels consells i de la manca de voluntat de l'equip de govern per afavorir la participació 'real' dels veïns. En aquests 12 mesos, i després d'una reunió amb l'alcalde, els representants veïnals consideren que han millorat les formes però no el fons, i denuncien que l'Ajuntament continua sense assumir i resoldre les reivindicacions dels veïns.

Per això, vuit associacions de veïns de Mira-sol, La Floresta i Les Planes s'han posat d'acord per reclamar a l'Ajuntament l'elaboració 'immediata' d'un Pla Director de Descentralització. Aquest document, segons els veïns, hauria de ser el resultat del consens entre tots els grups polítics i les associacions de veïns, i tindria com a objectiu fixar les pautes per una 'veritable participació' dels veïns en les decisions municipals que els afecten. El contingut prioritari d'aquest Pla Director, per les entitats veïnals, és la territorialització dels pressupostos i la recerca de vies de participació que, d'alguna manera, comprometin l'equip de govern a assumir les demandes dels veïns. Ho explica Oriol Ribera, de l'Associació de Veïns de La Floresta.

Oriol Ribera

S'ha d'intentar que hi hagi un veritable diàleg i que l'Ajuntament escolti els veïns. La participació dels veïns hauria de ser vinculant, així els grups de treball servirien d'alguna cosa.


Els representants veïnals consideren que els partits polítics, tant de l'equip de govern com de l'oposició, estan començant a entendre i reconèixer que el funcionament actual dels consells de districte és deficient i que cal trobar mecanismes per avançar cap a una 'descentralització amb majúscules'. Si aquest canvi no es percep de forma 'immediata', però, els veïns adverteixen que prendran altres mesures. Escoltem Ramon Obach, de l'Associació de Veïns i Propietaris de La Floresta.

Ramon Obach

Ens hem tornat a reunir, després d'un any, perquè això continua sense funcionar. És l'última oportunitat que li donem a l'Ajuntament per arribar a un acord. Sinó, emprendrem altres vies de descentralització.


Les entitats veïnals esperen una resposta de l'Ajuntament en breu, i en qualsevol cas abans de la celebració dels propers consells de districte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.