El ple es comprometrà a implementar un pla de millores a Can Cortés

La neteja, la mobilitat i accessibilitat i la comunicació són alguns dels aspectes que tracta el paquet de compromisos


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del barri de Can Cortés / Foto: Cedida

Imatge d'arxiu del barri de Can Cortés / Foto: Cedida

El ple municipal oficialitzarà el compromís per millorar el barri de Can Cortés amb una moció del PSC a la qual ja s'han sumat ERC-MES, la CUP-PC i Junts per Sant Cugat. Amb el text, L'Ajuntament es comprometrà a adequar el pas del servei de neteja al barri a partir de 2023, a treballar per definir una mobilitat que garanteixi la seguretat de vianants, ciclistes i transports privats i públics i a establir una estratègia en pro de la connectivitat mòbil al barri. Amb el suport dels grups signants l'aprovació del text està garantit.

Per poder fer realitat el plec de compromisos, la moció recull la necessitat que Can Cortés disposi d'una inversió anual recollida al pressupost municipal. El president de l'Associació de Veïns del barri, Borja Aitor Arriaga, celebra aquest fet perquè "durant molts anys el barri no ha existit en el debat públic i existir en el debat públic significa estar en els pressupostos". Apunta que fins ara les reivindicacions de la zona quedaven "diluïdes" en les del conjunt del districte de les Planes; ara, el veïnat entén que aquesta moció reconeix la "singularitat" de Can Cortés, que es col·loca "al centre del debat polític i pressupostari". Arriaga agraeix que els grups municipals tirin endavant un acord plenari el qual considera que marca "un nou començament" en la relació entre el barri i l'Ajuntament.

La moció també posa insta el govern municipal a arranjar els trams de vorera que ho necessitin i, en clau de seguretat, a incrementar la presència policial a la zona. En aquest sentit també es treballarà per detectar "els punts foscos" de Can Cortés i instar-hi nous fanals amb bombetes LED, un tipus d'il·luminació que s'hauria d'instal·lar arreu del barri abans de 2025.

Quant a transport públic, la moció aposta perquè "s'asseguri un transport públic al barri aprofitant la línia 128 - El Rectoret" i que s'ampliï a caps de setmanes i festius el servei de bus a demanda. Això és una petició que s'haurà de fer a l'Àrea Metropolitana de Barcelona una vegada es tanqui l'acord perquè sigui l'ens supramunicipal qui gestioni el transport urbà de Sant Cugat. Encara en clau de transport urbà, amb la moció s'acorda instal·lar cinc marquesines de bus al territori.

Les millores dels serveis de subministrament de llum i aigua també es troben en l'agenda que es marca des d'aquest d'ara l'Ajuntament.


Borja Aitor Arriaga

Quedàvem molt difuminats a les Planes, a qui també donem suport perquè tinguin també inversions, però també les necessitem a Can Cortés. El fet que es reconegui que cada al pressupost hi ha d'haver una partida és un pas de gegant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.