El ple abordarà el debat sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat

La CUP-PC ha presentat, en nom de l'Assemblea pel clima, una moció perquè l'Ajuntament es posicioni en contra d'aquest projecte


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'aeroport del Prat / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de l'aeroport del Prat / Foto: ACN

L'Assemblea pel Clima vol que el ple municipal es posi del costat del col·lectiu Zeroport per i declari el rebuig a la proposta d'ampliació de l'Aeroport de Barcelona - El Prat. La moció la presentarà, en nom de la plataforma, la CUP-PC, amb un text on també s'exigeix 'una revisió consensuada' amb els ajuntaments de l'entorn i la Generalitat del Pla Director Urbanístic d'aquesta infraestructura per adequar-lo al nou escenari definit per l'emergència climàtica, els compromisos internacionals i la protecció de l'entorn natural i la biodiversitat del delta del Llobregat.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La possibilitat que s'ampliï la pista 3 de l'aeroport suposaria "la desaparició d'un hàbitat protegit, d'alt valor ambiental, social i de biodiversitat, tant al Remolar de Viladecans com a la Ricarda, al delta del Llobregat. Així, la moció vol que l'Ajuntament de Sant Cugat defensi públicament "la necessitat de transitar cap a un model de mobilitat net d'emissions i, en conseqüència, la necessitat de fer decréixer l'aeroport del Prat, donada la incompatibilitat de la realitat biològica, física i tecnològica a curt i mitjà termini, amb els nivells de mobilitat aèria que tenim al nord global".

La moció, a més, interpel·la directament l'Ajuntament de Sant Cugat pel compromís que ha refermat en seu plenària per fer front a l'emergència climàtica. En aquest sentit, el regidor de la CUP-PC Marco Simarro referma l'aposta del consistori: "Si fem una declaració d'emergència climàtica és per ser conseqüests amb ella".

Aquest diumenge diferents col·lectius convoquen una manifestació contra l'ampliació del Prat. El text, de fet, també es compromet a donar suport a aquesta manifestació. L'Assemblea pel Clima de Sant Cugat ha convocat la ciutadania a sumar-s'hi, sortint de la ciutat a les 10.30 h des de l'estació de FGC.


Marco Simarro

Si fem una declaració d'emergència climàtica és per ser conseqüests amb ella.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.