Uns 150 ciclistes participen en la bicicletada popular de Sant Cugat

L'activitat s'emmarca dins la Setmana Europea de la Mobilitat


  • Comparteix:

Unes 150 persones han sortit aquest diumenge al matí de la plaça de la Vila en bicicleta. Han començat, doncs, un recorregut circular en què han participat petits i grans. Es tracta d'una activitat que forma part de la Setmana Europea de la Mobilitat d'aquest any, que se celebra del 16 al 22 de setembre. L'activitat, com totes les altres organitzades a Sant Cugat dins la Setmana Europea de la Mobilitat, té l'objectiu de divulgar noves maneres de moure's pel municipi com a alternativa a l'ús del vehicle privat de motor, i promoure així l'ús segur dels vehicles de mobilitat personal no contaminants.

El tinent d'alcaldia de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, Pere Soler, ha destacat que la bicicletada és una mostra de l'aposta que el govern municipal té per la mobilitat sostenible "posant la bicicleta com a mitjà de transport urbà sostenible, però també amb la implementació d'una xarxa cohesionada i connectada, afavorint que el desplaçament pugui ser com més sostenible millor a través de la bicicleta".

Per la seva banda, el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha volgut posar de manifest que "la gent cada vegada veu més que la ciutat pot ser sostenible i vol fer servir els carrils bici de la ciutat". Gallardo també ha anunciat que s'està treballant en l'ordenança de bicicletes, i que a finals d'any es podrà aprovar per ple.

La bicicletada ha coincidit amb l'estrena a Sant Cugat del programa de voluntariat social 'En bici sense edat'. Aquest vol millorar la qualitat de vida de la gent gran i les persones amb dificultat de mobilitat, mitjançant passejades amb tricicles elèctrics adaptats perquè puguin gaudir d'una volta en bicicleta per la ciutat. Elisa Bujeda, coordinadora general del programa, ha explicat que 'En bici sense edat' també afavoreix que sorgeixi una relació intergeneracional entre voluntaris i usuaris, millorant així problemes de soledat o de falta de mobilitat.

Una altra de les activitats presents aquest diumenge a la plaça de la Vila per la Setmana Europea de la Mobilitat ha estat el circuit de karts a pedals, on infants i adults han pogut conduir amb aquests vehicles per un circuit que s'havia muntat.






Pere Soler

Posant la bicicleta com un vehicle de transport urbà sostenible, i a més a més amb la implementació de moltes inversions de la unió de la xarxa ciclable del nostre municipi, dels diferents districtes i barris de la ciutat, amb una xarxa cohesionada i connectada, sobretot

José Gallardo

Avui fem aquesta activitat important que és la pedalada, amb una gran participació de 150 persones, amb la qual cosa la gent cada vegada veu més que la ciutat pot ser sostenible i vol sortir a utilitzar els carrils bici de la ciutat

Elisa Bujeda

El tricicle esdevé una excusa perquè sorgeixi una relació intergeneracional, i la gent pugui relacionar-se i trencar la soledat o els problemes de falta de mobilitat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.