Sant Cugat reserva 9,4 milions d'euros per pagar expropiacions de zones verdes aquest any

El ple municipal ha aprovat incorporar 3,7 milions més provinents del romanent


  • Comparteix:

Imatge del ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament té previst haver de pagar 9,4 milions d'euros per expropiacions forçoses de zones verdes aquest any, segons ha xifrat el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler. Amb aquesta previsió; el ple municipal ha aprovat aquest dilluns, amb els vots de l'equip de govern i l'abstenció de Junts per Sant Cugat i Ciutadans, una nova modificació del pressupost per afegir-hi altres 3,7 milions d'euros provinents del romanent a la reserva ja existent, que era de 3,9 milions d'euros, i 1,8 més provinents de la liquidació del pressupost. Tot i aquesta reserva pressupostària, la intenció de l'equip de govern és recórrer a administracions supramunicipals per fer-hi front de manera conjunta als pagaments.

ESCOLTA-HO

Així ho ha avançat Soler, qui ha explicat que hi ha força processos judicials per expropiacions de zones verdes que estan en la seva fase final. La intenció de l'equip govern, que suposa un canvi en l'estratègia davant aquesta problemàtica que Sant Cugat arrossega des del Pla General Metropolità (PGM) del 1976, és fer front als costos marcats judicialment i evitar així en un futur possibles interessos de demora.

A més, ha concretat Soler, l'Ajuntament està estudiant la possibilitat de demanar ajuda a la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat, "aprofitant que hi ha santcugatencs" en aquestes administracions, "a veure si són sensibles amb el seu territori".

En aquest sentit, el regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas ha xifrat en 70 milions d'euros el cost global de l'impacte fins ara de les zones verdes sobre Sant Cugat. De fet, ha explicat Brugarolas, el govern anterior ja va intentar recórrer a administracions supramunicipals, però que l'única opció que se'ls va oferir va ser una línia de crèdit. Tot i la comprensió amb la situació, Brugarolas ha demanat més informació, fet que ha motivat l'abstenció del grup.

Reconeixements extrajudicials de crèdit per contractacions irregulars
El ple municipal també ha donat llum verda a dues noves propostes de reconeixements extrajudicials de crèdit per contractacions irregulars. Es tracta d'un tràmit que fins ara es feia a través de la junta de govern i ara es fa periòdicament al ple municipal.

D'una banda, el ple ha aprovat una nova relació de contractes vençuts per valor de 901.000 euros, sobre els quals el primer tinent d'alcalde, Pere Soler, ha dit que ja s'està treballant la licitació. La proposta ha rebut el suport de l'equip de govern i de Junts per Sant Cugat, mentre que Ciutadans ha votat en contra pel que considera una gestió que comporta sobrecostos. Tant Soler com Brugarolas han desmentit que aquests reconeixements generin sobrecostos.

D'altra banda, també s'ha aprovat, amb el mateix sentit de votació, el reconeixement extrajudicial de 206.000 euros de factures del Centre Cultural Sant Cugat.




Pere Soler

Segurament aquest govern s'està pensant fer algun tipus d'actuació per reclamar el suport i l'ajut d'altres administracions per fer front a aquests milions d'euros.

Carles Brugarolas

Aquest Ajutament deu portar 70 milions d'euros pagats en aquest concepte fruit d'una normativa que no és local. En mandats anteriors, vam mirar de picar la porta de les institucions supramunicipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.