Queixes per la ubicació de parades de bus i per la implementació de la ZBE, a l'audiència pública

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions de l'audiència pública del ple municipal


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de cotxes circulant a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de cotxes circulant a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Les crítiques d'un grup de veïns per la ubicació d'una parada de bus al carrer dels Safareigs i les queixes per la implementació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) són alguns dels temes que s'han abordat a l'audiència pública d'aquest dilluns. Aquest espai participatiu, que Cugat Mèdia recull aquí íntegre, també ha abordat la gestió dels vestidors municipals i la implementació de la sobirania fiscal a Sant Cugat, entre d'altres temes.

ESCOLTA-HO

Les parades de bus del carrer dels Safareigs
La veïna Roser Llongueras ha tornat al ple per reclamar que es reubiqui la parada de bus que hi ha instal·lada al carrer dels Safareigs. Assegura que ha recollit més de 400 signatures que refermen el malestar del veïnat pel malestar que genera el pas dels vehicles i proposa que es reubiqui al carrer Martorell. Ha lamentat que el govern no ha tingut en compte les seves apreciacions al respecte.

Li ha respost el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, de qui depèn les regidories de Mobilitat i Transport. Soler ha explicat que no han rebut les signatures a què feia referència la veïna. En tot cas, ha recordat que està pendent que es tanqui el traspàs de la gestió del transport públic a l'AMB per fer una proposta per replantejar les línies, així com apostar per vehicles elèctrics i híbrids, menys contaminants i sorollosos.

Torna la polèmica del carrer de l'Abat Marcet
El veí del carrer de l'Abat Marcet Auxilio Ramos (19'40'') ha criticat que l'Ajuntament no tingui en compte l'opinió dels veïns i ha criticat que el govern no es prengui seriosament la participació ciutadana. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (30'), ha explicat que el projecte de treure arbres en aquesta via per ampliar la vorera s'aprovarà a l'octubre i que les obres començaran a mitjans de 2022. Ramos, molest per la que considera que ha estat una mala actitud per part de l'executiu, ha estat advertit per l'alcaldessa, Mireia Ingla, a rectificar el to.

La ZBE
El veí Xavier Vidiella (32'15'') ha criticat l'Ajuntament perquè considera que no hi ha cap estudi que avali la implementació de la Zona de Baixes Emissions, amb sancions a partir de l'1 de novembre. La regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó, ha recordat que aquesta iniciativa ja estava dissenyada a Sant Cugat i que el govern només s'ha avançat a l'obligatorietat que s'imposarà a partir de 2025.

Els vestidors dels espais esportius municipals
El veí Godofredo Murillo (36'11'') ha preguntat quins criteris hi ha als pavellons municipals per deixar utilitzar o no alguns dels vestidors. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que es deu a la normativa antiCovid: només es poden utilitzar els que tenen una ventilació forçada.

La sobirania fiscal
El coordinador local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Artur Royo (43'), ha explicat que l'alcaldessa, Mireia Ingla, li va dir que no es podria posar en marxa la sobirania fiscal a l'Ajuntament perquè l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) no està disposada a signar cap conveni en aquest sentit. Ingla ho ha confirmat i Royo ha mantingut que hi ha municipis que exerceixen la sobirania fiscal sense aquest acord. En tot cas, l'alcaldessa ha estat contundent: "No posaré en risc el pagament dels impostos per una moció que no es pot aplicar, això és impossible de fer", ha dit en referència a la moció de l'Assemblea que va proposar impulsar aquesta fiscalitat a Sant Cugat.

Plaques solars
El veí Eduardo Ruiz (50') ha preguntat quant de temps haurà d'esperar per poder tramitar la instal·lació de plaques solars. La tinenta d'alcaldia de Sostenibilitat, Alba Gordó, ha explicat que ja s'han resolt més de 300 expedients d'aquest tipus i que aviat estaran tots enllestits.

Aparcaments incívics
La veïna Rosa Sasot ha tornat a preguntar si l'Ajuntament es planteja instal·lar jardineres al carrer de Santa Rosa per evitar que els vehicles aparquin a tocar de les entrades dels habitatges. En tot cas, el que ha cridat l'atenció ha estat una suposada mala atenció que va rebre per part de la Policia Local quan va alertar d'un cotxe estacionat en un gual per a persones amb mobilitat reduïda. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, s'ha interessat per la situació i li ha demanat, fora de la sessió plenària, més detalls sobre l'incident.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.