Clam des de Sant Cugat contra la detenció de Puigdemont: 'Ens volen esporuguits, però no ho aconseguiran'

Més de 200 persones s'han concentrat a Sant Cugat per protestar contra la detenció de l'expresident, que ja està en llibertat sense mesures cautelars


  • Comparteix:

Més de 200 persones s'han manifestat davant de l'ajuntament de Sant Cugat per protestar contra la detenció a Itàlia de l'expresident de la Generalitat i eurodiputat Carles Puigdemont, que ara ja es troba en llibertat i haurà de declarar davant del jutge a Sàsser el 4 d'octubre. Ha estat una concentració convocada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), a les portes de tots els consistoris del país, que ha carregat contra 'l'atreviment' de l'Estat espanyol amb organismes internacionals, en referència a la causa contra l'independentisme.

L'actor santcugatenc Xavier Tor ha llegit el manifest de l'AMI, un text a través del qual l'associació assegura que "ens alçarem cada cop que sigui necessari per arribar al nostre objectiu" que, segons deia el mateix manifest, no és un altre que "la construcció de la República Catalana".

Durant l'acte, la membre del Secretariat Territorial de l'ANC, Sílvia Solanellas, ha llegit un comunicat en nom de l'entitat on afirmava que "ens volen esporuguits, però no ho aconseguiran".

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i la majoria de regidors independentistes han assistit a la concentració. Ingla ha assegurat que "el que hem de fer des de Catalunya per resoldre aquest conflicte polític és demanar l'amnistia, l'autodeterminació i la independència".


En llibertat sense mesures cautelars
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha sortit aquest divendres a la tarda de la presó de Sàsser, a Sardenya, on era des d'ahir al vespre, quan el va detenir la policia italiana, seguint l'euroordre del Tribunal Suprem espanyol. Enmig d'una gran expectació mediàtica, Puigdemont ha sortit a peu del recinte penitenciari i ha assegurat que "Espanya mai perd una oportunitat de fer el ridícul". Puigdemont també ha dit que la decisió del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) era "claríssima" sobre la suspensió de les euroordres. Puigdemont es podrà moure per Sardenya i la Unió Europea i té una vista judicial per l'euroordre a Sàsser el 4 d'octubre, tot i que la porta perquè declari telemàticament està oberta. En tot cas, el procés d'extradició continuarà, a l'espera del que decideixi el jutge italià.




Xavier Tor

Hem sortit a les places centenars de vegades i ho farem tantes vegades com sigui necessari. Avui ens posem al costat del president i eurodiputat Puigdemont i continuem demanant a la justícia europea que protegeixi la seva llibertat, que és la nostra.

Mireia Ingla

Nosaltres el que hem de fer és demanar l'amnistia, l'autodeterminació i la independència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.