Mireia Ingla: 'El govern que encapçalo té un pla'

L'alcaldessa defensa un canvi de govern que era "necessari" per redirigir l'abandonament dels governs convergents


  • Comparteix:

Mireia Ingla durant el ple / Foto: Cugat Mèdia

Mireia Ingla durant el ple / Foto: Cugat Mèdia

Posar al dia l'Ajuntament i fer avançar la ciutat. Aquests són els dos reptes que ha marcat l'alcaldessa, Mireia Ingla, per al seu govern durant el ple sobre l'estat de la ciutat d'aquest dilluns. Sobre el primer, Ingla s'ha mostrat confiada en el fet que en aquests dos primers anys de govern gairebé s'ha aconseguit redreçar un consistori que, per sorpresa seva, estava abandonat i deixat sense cap direcció política ni cap pla dels governs anteriors. Respecte al segon repte, l'alcaldessa s'ha compromès a posar les bases del Sant Cugat del 2030 i convertir el municipi en part de la 'lliga' de les grans ciutats.

ESCOLTA-HO

Les paraules que l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha repetit més vegades en el seu discurs:
Urna 1-O
El núvol de les paraules més repetides en la intervenció de l'alcaldessa, Mireia Ingla

Per tot això, ha defensat Ingla, era "necessari i "inajornable" el canvi de govern. L'alcaldessa ha atribuït als governs de CiU una política "d'aparador per enlluernar i presumir d'allò que no es tenia", però que en canvi afectava el funcionament del consistori especialment per la gestió amb contractacions irregulars i la manca de personal.

"Aquesta situació de desorientació i manca d'iniciativa ha estat a punt de portar l'Ajuntament al desgovern i, el més important, a ser incapaç de prestar serveis que la ciutadania espera amb eficiència, diligència i qualitat", ha advertit l'alcaldessa, que també ha assegurat que gairebé s'ha aconseguit redreçar la situació.

Com a exemple, Ingla ha citat els contractes que aquest any quedaran resolts: el servei de retirada de vehicles que prestarà Promusa, el servei de neteja d'edificis municipals, el servei d'assistència jurídica de l'Ajuntament i els de transport adaptat, atenció domiciliària i centres oberts, entre d'altres. De la mateixa manera, també ha exemplificat amb els 81 processos selectius engegats i la contractació de 222 persones.

És el cas del departament que atorga les llicències d'obres, ha recordat Ingla, que està immers en un pla per reorganitzar-lo, ampliar el personal i reduir els terminis.

Tot plegat per "posar ordre al desgavell organitzatiu de l'Ajuntament", alhora, ha concretat l'alcaldessa, que s'han iniciat projectes nous que busquen preparar la ciutat per als reptes de futur. Entre ells, els 16 milions d'euros d'administracions supramunicipals que aniran destinats a inversions com el complex esportiu de Mira-sol, les millores al Monestir, la pacificació d'alguns carrers, la millora del parc de Volpelleres, les plaques fotovoltaiques a equipaments i millores de mobilitat.

Projectes que s'afegeixen als que veuran la llum aquest any, segons ha anunciat Ingla. Es tracta del Pla d'Habitatge Assequible, el nou servei de neteja viària i recollida de residus, el traspàs de la gestió del transport públic urbà a l'AMB, el procés participatiu per definir la segona residència de la gent gran, el nou pla d'Igualtat i LGTBI, el Pla per a l'Ocupació i l'inici dels tràmits per a la subcomissaria de districtes, el nou Centre d'Emprenedoria i Innovació i un nou espai per a les primeres Atencions Socials.

A més de la licitació de les obres de l'escola La Mirada, d'adequació del Teatre la Unió, del canvi de gespa dels camps del Mira-sol, Jaume Tubau i Can Magí, i del canvi de paviment de la pista d'atletisme de la Guinardera; així com la compra de Torre Negra, la tramitació de les bonificacions a l'IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques i la consolidació de la plantilla de la Policia Local en 100 agents. També l'estudi sobre els impostos municipals que paguen les companyies subministradores i la nova zonificació escolar.

Un conjunt d'inversions i projectes que no només han hagut de fer front a la situació de l'Ajuntament, sinó també a la pandèmia. Tot i així, ha dit Ingla, "Sant Cugat no pot quedar aturada" i no pot caure en "l'autocomplaença". Ha de fer front, ha concretat Ingla, als reptes socials, econòmics, ambientals, tecnològics, relacionals i d'hàbits i costums de la població, entre ells, l'accés a l'habitatge assequible.

Per això, ha assegurat Ingla, el govern té "un pla" per posar les bases de la ciutat del futur, la del 2030. Un pla que ha de donar resposta a les necessitats dels santcugatencs i per al qual ha demanat el compromís de tots i ha agraït la implicació dels membres del govern i dels treballadors del consistori.




Mireia Ingla

El Govern que encapçalo té un pla, téun objectiu molt clar que vol desplegar amb la complicitat dels santcugatencs i les santcugatenques: posar les bases de la ciutat del futur on viuran els nostres fills i filles, nets i netes. No hi ha repte més excitant per a una santcugatenca que treballar oer a la ciutat dek 2030.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.