Junts qualifica de 'míting del tripartit' un ple sobre l'estat de la ciutat 'que no va permetre debat'

Brugarolas adverteix que es miraran "amb lupa" el pressupost del 2022 i no descarten "impugnar-lo" per protegir l'Ajuntament i els ciutadans


Temes relacionats

Estat de la ciutat: el govern defensa la seva actuació condicionada per una mala herència, i l'oposició els acusa d'inacció (27/set/21)

Mireia Ingla: 'El govern que encapçalo té un pla' (27/set/21)

Carmela Fortuny (Junts): 'La ciutat està pitjor ara que fa dos anys' (27/set/21)


  • Comparteix:

Cinc regidors del grup municipal de Junts per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Cinc regidors del grup municipal de Junts per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

'Més que un debat sobre l'estat de la ciutat, va ser un míting del tripartit'. Així ha definit la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, el ple extraordinari d'aquest dilluns, que havia de servir, segons el grup municipal, per 'avaluar' i no per 'proposar' ni 'fer anuncis'. De fet, Junts proposarà revisar el reglament perquè, de cara al futur, es plantegin aquest tipus de sessions d'una altra manera amb què es fomenti més 'la participació i el debat'. Més enllà d'això, des del grup municipal han reiterat que Sant Cugat 'està pitjor que fa dos anys', 'hi ha menys oportunitats' i 'ha empitjorat' la qualitat de vida. Asseguren que la gestió d'aquest govern 'deixarà cicatrius profundes', que el canvi 'ha generat decepció' i que 'l'estat de la ciutat és fosc'.

Fortuny ha tornat a destacar en roda de premsa els quatre "grans blocs" de qüestions que els "preocupen". Pel que fa a la mobilitat, explica que "ha empitjorat" amb mesures que s'han tirat endavant "de manera precipitada" i "sense consens ni participació", com la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i l'Anella verda. En habitatge, Fortuny ha dit que, malgrat els anuncis, "no hi haurà cap pis assequible nou en aquest mandat", a més del "nyap urbanístic de Ragull Centre". També critiquen la neteja i el manteniment de la ciutat i la gestió política: "tot s'està repensant i Sant Cugat es troba en 'stand-by' des de fa dos anys".

El regidor de Junts Carles Brugarolas ha afegit que el tripartit són "tres governs que comparteixen part del programa, però que en moltes parts estructurals van per lliure". Brugarolas argumenta que, no només s'ha "estancat" la gestió de la ciutat amb, per exemple, el retard en la presentació dels pressupostos i en el pla d'actuació municipal, sinó que, a més, "s'ha retrocedit" en molts àmbits. També, assegura, en "transparència i qualitat democràtica" en la informació que es dona a l'oposició. "Parlàvem de paràlisi, però anem enrere", ha sentenciat Brugarolas, que ha reiterat la proposta d'adaptar el reglament per debats com el d'aquest dilluns. També ha anunciat que revisaran "amb lupa" el pressupost del 2022 perquè "compleixi el que ha de complir". Si aquest pressupost segueix, ha dit, el "desastre de gestió pressupostària" de l'actual, pot requerir "accions legals" per impugnar-lo per "protegir la institució i la ciutadania". Critiquen, a més, el "sobrecost" en contractacions i exigeixen "que es faci més amb menys".

Des de Junts, això sí, allarguen la mà per arribar a grans consensos en els "grans temes" d'aquí a què acabi el mandat. Asseguren que faran una "oposició responsable però molt acurada" i que lluitaran "per defensar el Sant Cugat que volem".




Carmela Fortuny

Volem fugir de la picabaralla, no era un dia de fer propostes, sinó de fer valoracions. El govern va fer un míting d'intencions, però la realitat confirma que hi ha zero habitatges nous, zero equipaments nous i zero millores en el benestar.

Carles Brugarolas

Dos anys de retrocés. No és que sigui un estancament, és que anem enrere. Plans que teníem, com el de Promusa 20-30, que havíem aprovat transversalment, s'han aturat i s'han congelat. Com molts d'altres. I això es tradueix en una pèrdua general d'oportunitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.