Junts retira la moció on demanava que l'alcaldessa cedís la presidència del ple a una altra persona

El partit demana millorar la qualitat del debat democràtic a l'Ajuntament


Temes relacionats

ERC-MES critica la moció de Junts que demana substituir Mireia Ingla com a presidenta del ple ( 6/oct/21)


  • Comparteix:

La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, durant una sessió de ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, durant una sessió de ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat ha retirat, finalment, la moció que havia presentat per al ple d'octubre (previst per al dilluns 18) on demanava que l'alcaldessa, Mireia Ingla, cedís la presidència de les sessions plenàries a alguna altra persona 'de reconegut prestigi i trajectòria que tingui el suport de tres cinquenes parts del plenari', segons deia la moció. La portaveu de la formació independentista, Carmela Fortuny, explica que els motius de la retirada 'són múltiples' però el principal és que 'el debat no s'ha fet en el lloc on pertoca, ni de la manera que pertoca', en al·lusió a l'anunci fet pel coordinador d'ERC-MES, Francesc Osán, a la tertúlia política de Cugat Mèdia del passat dimecres 6 d'octubre.

Fortuny ha explicat que ERC, la CUP i el PSC havien presentat esmenes a la moció "dos minuts després de l'inici de la junta de portaveus", i donat aquest fet i que "l'espai de debat no s'ha produït on s'havia de produir" van ser els principals motius per retirar la moció. La portaveu ha afegit que "és ara que anunciem la retirada, ja que també hem vist que hi ha altres personatges, que no som nosaltres, que han anunciat que s'havia retirat aquesta moció, però pensàvem que no es donaven les condicions per poder tenir aquest debat com toca".

Des de Junts per Sant Cugat han explicat en roda de premsa que "reconeixem la legitimitat" de l'alcaldessa, Mireia Ingla, tot i que li reclamen que "faciliti un debat que sigui plural, que en aquests moments això no està passant".

La portaveu de Junts s'ha mostrat preocupada per l'agressivitat amb què s'ha debatut aquest tema i, de fet, ha criticat en concret el paper d'Osán, del qual ha dit que "en aquests moments tenim a un assessor d'ERC que sembla que sigui el portaveu de Junts". Fortuny ha afegit: "Vull recordar que qui té la potestat de presentar o retirar mocions és del grup proposant".

D'altra banda, Fortuny, preguntada per si s'havia fet suficient debat també dins el seu grup municipal sobre aquesta moció, ha defensat el posicionament del regidor Carles Brugarolas, que havia comentat a la tertúlia de Cugat Mèdia que la moció havia entrat "de manera precipitada", del qual ha dit que "el Carles [Brugarolas] em va confirmar que ell no va qüestionar la moció" i que, com ella, el que volen és millorar el mecanisme del ple i esperen "que no se'ns renyi com a criatures".




Carmela Fortuny

Cada grup polític (ERC, CUP i PSC) per la seva banda va presentar esmenes, que era una esmena a la totalitat de la moció original, i donat que l'espai de debat no s'ha produït on s'havia de produir, nosaltres, doncs, vam retirar la moció. És ara que anunciem la retirada i també hem vist que hi ha altres personatges, que no som nosaltres, que han anunciat que s'havia retirat aquesta moció, però pensàvem que no es donaven les condicions per poder tenir aquest debat com toca.

Carmela Fortuny

Jo vaig parlar amb el Carles [Brugarolas] i em va confirmar que ell no va qüestionar la moció. A més, s'està fent d'una manera agressiva. En aquests moments tenim a un assessor d'ERC que sembla que sigui el portaveu de Junts i vull recordar que qui té la potestat de presentar o retirar mocions és del grup proposant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.