Pas endavant per a la dissolució del consorci Catalonia Innovation Triangle

Segons l'Ajuntament de Sant Cugat, el CIT no ha assolit els seus objectius


  • Comparteix:

El CIT el configuren Rubí, Cerdanyola i Sant Cugat / Foto: Ajuntament

El CIT el configuren Rubí, Cerdanyola i Sant Cugat / Foto: Ajuntament

El Consell Executiu i el Consell Plenari del Consorci per a la Promoció Econòmica de l'Eix de la B-30, conegut com a Catalonia Innovation Triangle (CIT) s'ha reunit aquesta setmana per engegar la seva dissolució. Ha estat el següent pas després que els plens municipals de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola fessin oficial la sortida d'aquest espai de col·laboració, que, segons l'Ajuntament no va assolir els seus objectius 'd'integrar altres institucions i organismes, així com el màxim d'agents econòmics de la comarca'. L'acord final de dissolució haurà de passar de nou pel plenari. Els actius del CIT es repartiran en parts iguals entre els tres ajuntaments, amb un ingrés de més 100.000 euros per a cadascun d'ells.

El CIT es va impulsar l'any 2008 i no ha disposat, segons l'executiu santcugatenc, d'una estructura pròpia, "fet que ha impedit el desenvolupament dels programes fixats en els seus estatuts". Tampoc no s'havien fixat "temporalitat pels objectius d'una manera clara i concisa" i les aportacions econòmiques estaven congelades, fet pel qual hi havia "una activitat econòmica i fiscals nul·la". Això va provocar que la Sindicatura de Comptes de Catalunya notifiqués l'Ajuntament de Sant Cugat (l'administració adscrita a aquest ens) la possibilitat de congelació d'altres aportacions realitzades per la Generalitat de Catalunya cap al consistori local. En aquest sentit, en una nota de premsa, el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, indica que tot plegat suposava "un greuge per a Sant Cugat", ja que la inactivitat podia provocar sospites per part de la Sindicatura de Comptes que podrien arribar a bloquejar subvencions de la Generalitat.

Segons el govern santcugatenc, "com a mínim des del 2016 el consorci ha estat inactiu i no ha aconseguit consolidar cap línia de treball malgrat els intents a inicis de mandat de revifar el Consorci per les parts interessades".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.