La compra de la masia de Torre Negra i la licitació de les obres de La Mirada estaran enllestides abans d'acabar l'any

Els tràmits previs d'aquests dos projectes passaran pel ple d'aquest mes


  • Comparteix:

Imatge de la masia de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la masia de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

Dos dels grans projectes del mandat agafen ritme i encaren els últims tràmits administratius. D'una banda, l'equip de govern té previst tenir tancada la compra per valor de 2,8 milions d'euros de la finca i la masia de Torre Negra al ple de desembre. De l'altra, espera portar al ple de novembre la licitació de les obres de l'escola La Mirada. Per poder fer realitat aquest calendari, l'equip de govern porta a aprovació del plenari d'aquest mes els tràmits previs: el plec de clàusules per a la compra de la masia i l'aprovació definitiva del projecte d'obres de La Mirada.

Torre Negra
Una vegada completats tots els informes, l'Ajuntament porta a aprovació del ple d'aquest dilluns el plec de clàusules administratives particulars que ha de permetre l'adquisició de la masia i la finca de Torre Negra. Es tracta de 88 hectàrees formades per dues finques registrals -10 finques cadastrals- on s'inclou la masia.

Amb l'aprovació del ple, i l'exposició a informació pública, només caldrà un últim informe de la Generalitat, que té dret a tanteig i retracte, tot i que segons el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, no té intenció de fer-ne ús.

Així, la previsió és que al ple de desembre es pugui tancar la compra, que ascendeix a 2,8 milions d'euros -que ja estan pressupostats- i que es formalitzaran en un únic pagament als propietaris. A partir d'aquí, caldrà abordar la rehabilitació de la masia, que segons Duch serà "una quantitat important", i definir-ne els usos. "Volem que sigui un edifici amb vida", ha concretat Duch, qui ha avançat que el procés també comptarà amb la participació de la ciutadania.

De fet, l'Ajuntament està pendent de veure a què es destina aquest espai per decidir si demana la declaració de Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN), fet que permetria accedir a subvencions però condiciona les actuacions que s'hi poden fer. Tot i així, ha assegurat Duch, el patrimoni està protegit.

Tot plegat, però, el projecte de rehabilitació i incorporació de la masia de Torre Negra com a equipament municipal no serà una realitat aquest mandat.

La Mirada
Els tràmits per a la construcció del nou edifici de La Mirada també avancen. El ple municipal ha de donar llum verda aquest dilluns a l'aprovació definitiva del projecte d'obres, que es va aprovar inicialment el juliol passat. De fet, s'aprovarà sense que el projecte hagi rebut al·legacions, tot i que s'han afegit algunes consideracions d'informes tècnics que s'hi han incorporat.

Així, segons ha concretat Duch, la previsió és que la licitació de les obres pugui passar pel ple aquest novembre amb l'objectiu de tenir l'edifici enllestit per al curs 2023-2024.

Respecte al contenciós administratiu anunciat per ADENC contra la construcció de l'escola al parc del Bosc de Volpelleres, Duch ha assegurat que el consistori no en té constància que s'hagi presentat.

Complex de Mira-sol
Finalment, l'Ajuntament haurà de pagar 167.000 euros a l'empresa adjudicatària de les obres de construcció del complex de Mira-sol -Construccions Pai i Instal·lacions de Lleure Esportiu Illa, amb la qual finalment va rescindir el contracte el 2013 per incompliments en els terminis per problemes de finançament.

Després d'un llarg procés judicial, els tribunals no han admès el recurs de cassació presentat pel consistori, que haurà de donar compliment a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga l'Ajuntament a fer aquest pagament en concepte dels treballs fets abans de la resolució del contracte.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.