L'Ajuntament demana 6,1 milions del fons europeu Next Generation

Els diners es volen destinar a projectes per reforçar la Zona de Baixes Emissions, a mesurar la contaminació i a carrils bici


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu de la Zona de Baixes Emissions / Foto: ACN

Una imatge d'arxiu de la Zona de Baixes Emissions / Foto: ACN

L'Ajuntament ha presentat una sol·licitud per accedir als fons europeus Next Generation, creats per impulsar la recuperació postpandèmia. D'aquesta manera, el consistori s'acull a una primera línia d'ajuts destinats al foment de la mobilitat sostenible que es destinaran a una quinzena de projectes. Aquests projectes serviran, d'una banda, per reforçar el funcionament de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), amb la instal·lació de més càmeres i millorar el sistema informàtic de gestió. D'altra banda, 2,3 milions d'euros es voldrien dedicar a sensors de mesurament de contaminació i a adequar més carrils bici a llocs com la carretera de Rubí (tram Institut FP Sant Cugat), a Mira-sol, a l'avinguda Rius i Taulet o a la rotonda de l'Hipòdrom.

Per dur a terme aquests projectes, l'Ajuntament també els cofinançarà amb un import de 2,1 milions d'euros. La resolució de la convocatòria està prevista per al mes d'abril de l'any vinent i, en cas de rebre el finançament europeu, l'Ajuntament disposarà de dos anys per executar-los.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.