L'aparcament del CAP Sant Cugat, el centre direccional i el projecte escenotècnic de La Unió, al torn de precs i preguntes

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

Un moment del ple d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Un moment del ple d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

La redistribució de places de zona blava i vermella d'aparcament a tocar del CAP Sant Cugat, l'afectació del projecte del centre direccional de Cerdanyola i l'última hora sobre el projecte escenotècnic del teatre de La Unió. Han estat alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al ple municipal d'octubre, l'últim punt de l'ordre del dia i que Cugat Mèdia recull aquí íntegre.

ESCOLTA-HO

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha aprofitat l'inici del torn de precs i preguntes per fer un repàs sobre l'incident a les carpes Drinkking-Lemon el dia de la reobertura després del tancament arran de la pandèmia, on una allau humana va deixar sis persones ferides. Ha explicat que des de l'Ajuntament es farà tot allò que correspon "perquè no torni a passar"; en aquest sentit, ha recordat que el govern ha obert un expedient per estudiar la situació, ja que la discoteca es troba en un terreny municipal. També ha recordat que divendres passat la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i la mateixa discoteca es van coordinar per garantir la seguretat a l'espai.

El torn de precs i preguntes l'ha engegat, com és habitual, el portaveu de Cs, Aldo Ciprian (6'15''), ha preguntat sobre el compromís del govern d'instal·lar un desfibril·lador per al Club de Petanca, a la Pollancreda. Li ha respost la regidora de Salut, Gemma Aristoy (18'), que ha explicat que s'ha cedit a aquest espai un equip que fins ara tenia Protecció Civil. En tot cas, es preveurà un de fix de cara a la pròxima licitació.

Ciprian també ha preguntat com s'ha redistribuït les places d'aparcament de zona blava i vermella de l'aparcament que hi havia a tocar del CAP Sant Cugat. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (20'), ha recordat que el tancament d'aquest espai es deu a una irregularitat per la qual les va haver de retornar els terrenys a la propietat. Per la seva banda, el regidor de Mobilitat, José Gallardo (20'40''), ha complementat que s'han situat els llocs d'aparcament el més a prop possible del centre sanitari, al carrer de Salvador Espriu.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (7'15'') ha demanat si hi ha novetats quant a l'espai de socialització per a gossos del carrer d'Hosca, a Mira-sol. El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro (21'30'', ha explicat que encara s'està treballant una nova proposta.

Blázquez també ha preguntat si hi ha algun avanç quant a la millora de l'accés a Can Barata per la carretera c-1413. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (22'20''), ha explicat que ja hi ha un projecte consensuat, tot i que falta engegar la licitació i execució per construir-hi una rotonda. En tot cas, ara mateix s'està debatent amb la Generalitat com es gestiona el projecte.

El regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech (8'50'') ha preguntat si hi ha constància que s'hagin desestimat les al·legacions per al centre direccional, un projecte a Cerdanyola, amb la implementació de 20.000 metres quadrats destinats a usos industrials que podrien perjudicar Sant Cugat perquè tallaria el "corredor natural entre Collserola i Galliners". El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (23'50''), ha assegurat que quan van conèixer la notícia es van posar "en alerta". Segons els serveis tècnics municipals, ha explicat Duch, no hi ha constància que s'hagi respost les al·legacions.

El regidor de Junts Eloi Rovira (12'25'') ha preguntat si el govern pot incloure l'oposició en el debat per la redacció del plec de condicions per la neteja viària. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (26'21''), ha respost positivament, i també inclou que es convocarà l'EMD de Valldoreix.

La regidora de Junts Sandra Casat (12'50'') ha preguntat si l'Ajuntament ha descartat l'opció de portat el cros a totes les escoles, tal com es va fer l'any passat arran de la situació sanitària. Considera que és una opció que beneficia la participació de tothom. El regidor d'Esports, Francesc Carol (26'50''), ha manifestat que la intenció era recuperar "la normalitat" que hi havia abans de la pandèmia, tot i que es valorarà mantenir algunes mesures de l'any passat.

La regidora de Junts Cristina Paraira (13'50'') ha preguntat en quin punt està el traspàs de les competències del transport públic municipal a l'AMB i si l'oposició podrà participar del procés. El regidor de Transport i Mobilitat, José Gallardo (27'40''), ha explicat que ja s'ha fet arribar una proposta de conveni a l'administració supramunicipal, que ha de respondre aquesta setmana. També ha obert la porta a l'oposició per participar de tot plegat.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (14'28'') ha preguntat en quin punt es troba l'escenotècnia del teatre de La Unió. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona (30'10'') ha explicat que la setmana passada es va acabar la redacció del projecte i que aviat, a finals d'any, es publicarà el plec per a la licitació.

El regidor de Junts Albert Salarich (14'55'') ha preguntat detalls sobre per què l'atur, en termes percentuals, ha descendit menys a Sant Cugat que a altres municipis de l'entorn. La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila (33'50''), ha defensat que actualment la taxa d'atur és del 6,1% i que és el setè més consecutiu en què baixa.

També ha preguntat Salarich sobre l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET), que està en comissió de serveis des de fa mesos. Se li respondrà en comissió informativa.

El regidor de Junts Carles Brugarolas (16'16'') ha demanat "dades concretes" per avaluar els processos de selecció per a llocs directius de l'Ajuntament. El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, li ha proposat que li enviï un correu electrònic especificant què necessita exactament.

Brugarolas també ha fet referència a la dissolució del Catalonia Innovation Triangle (CIT) i ha demanat quins projectes està treballant Sant Cugat conjuntament amb Rubí i Cerdanyola. Li ha respost la tinenta d'alcaldia Vila, que ha defensat que s'estan tirant endavant projectes com el Digital Impuls Hub, el programa Explorer i altres iniciatives. En tot cas, Brugarolas ho veu tot plegat com "un pas enrere".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.