Èxit de participació en la consulta popular de la JNC sobre el finançament autonòmic


  • Comparteix:

El referèndum sobre la Constitució Europea no ha estat l'únic que s'ha fet aquest cap de setmana a la nostra ciutat. I és que la JNC ha fet una consulta popular per saber si els ciutadans recolzarien la proposta de modificar l'acord econòmic existent entre Catalunya i l'Estat Espanyol perquè Catalunya pugui recaptar els seus impostos i gestionar-los. Els organitzadors han valorat molt positivament l'èxit de participació de la jornada.

La JNC han aprofitat el referèndum europeu per fer una consulta paral·lela a nivell nacional. En aquest cas, des d'aquesta formació han plantejat la conveniència d'incloure a l'Estatut un nou sistema de finançament econòmic inspirat en els principis de l'acord econòmic i que implica que Catalunya recapti els seus propis impostos i els gestioni.

Jordi Esteban, president de la JNC a Sant Cugat, s'ha mostrat molt satisfet amb la participació dels ciutadans a la consulta i ha destacat el grau de coneixement que té la gent sobre el tema del finançament.

Jordi Esteban

La gent està bastant informada perquè són temes que no toquen la butxaca i la consulta és un èxit total


Aquesta consulta té l'objectiu d'obtenir la legitimitat necessària per poder presionar els partits polítics per tal que incloguin l'acord de finançament dins de l'Estatut. Amb aquesta voluntat, la consulta s'ha estès per tot l'àmbit nacional, entre elles algunes ciutats de la comarca com Sabadell, Terrassa i Castellar.

Per l'alcalde i parlamentari de CiU, Lluís Recoder, és molt important fer una consulta d'aquest tipus perquè contribueix a sensibilitzar la població sobre un tema que l'afecta de primera mà.

Lluís Recoder

El dèficit fiscal és un tema que interessa a cadascun dels catalans o sigui que em sembla molt important la consulta de les JNC per sensibilitzar


Els resultats en l'àmbit nacional es donaran a conèixer al llarg d'aquesta setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.