L'Ajuntament destina gairebé 697.000 euros a cooperació el 2020

Aquest 2021, ja s'incrementa la partida en uns 100.000 euros més respecte el 2020


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la regidora Gemma Aristoy en un dels projectes finançats / Foto: Fons Català de Cooperació

Imatge d'arxiu de la regidora Gemma Aristoy en un dels projectes finançats / Foto: Fons Català de Cooperació

L'Ajuntament va destinar el 2020 gairebé 697.000 euros a cooperació, dels quals s'ha executat gairebé el 95%. Es tracta del 0,7% dels ingressos de l'Ajuntament, una xifra que l'equip de govern vol augmentar fins a l'1% abans d'acabar el mandat, l'any 2023.

ESCOLTA-HO

De moment, ha donat compte al ple d'aquest dilluns dels projectes subvencionats el 2020 en aquest concepte. Un any, va afirmar la regidora de Ciutadania, Gemma Aristoy, en roda de premsa, que "era realment important mantenir aquesta aportació" arran de la situació sanitària i en el qual algunes entitats i projectes han hagut d'adaptar-se a la situació.

Entre els projectes que han rebut l'aportació municipal, hi ha iniciatives de cooperació indirecta (281.000 euros), de cooperació directa (174.000), d'educació pel desenvolupament (111.000) i emergències (30.000), entre les quals s'incloen les conseqüències de la Covid-19, situacions de persones en trànsit per violència armada als Balcans, els efectes de l'huracà Eta a Nicaragua i Hondures, i necessitats alimentàries als campaments de refugiats saharauís.

Les entitats beneficiàries d'aquestes aportacions són Acoes Catalunya, Assemblea de Cooperació per la Pau, Centre d'Estudis Amazònics, Cesal, Associació Catalana d'Enginyeria sense Fronteres, Europa Sense Murs, Fundació Iván Mañero, Medicus Mundi, Fundació Vicente Ferrer, Sonrisas de Bombay, Xarxa de Consum Solidari, Fundació Yamuna, Centre d'Estudis per la Pau, Creu Roja, Petits Músics del Món, ADE, SCAPS i Welcome Refugees, entre d'altres.

Increment del pressupost
L'aportació municipal ja representa aquest 2021 un 0,8%, uns 100.000 euros més que l'any anterior. La intenció de l'equip de govern és que al pressupost del 2022 la partida creixi fins al 0,9% per tancar el mandat a l'1%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.