La regidora Munia Fernández-Jordan surt del grup de Ciutadans i el partit li reclama l'acta

Fernández-Jordan va anunciar que deixava el partit i ha optat per quedar-se al ple com a regidora no adscrita


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Munia Fernández-Jordan, al ple / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Munia Fernández-Jordan, al ple / Foto: Cugat Mèdia

La regidora de Ciutadans Munia Fernández-Jordan seguirà al plenari de Sant Cugat com a regidora no adscrita després de la seva marxa de Ciutadans (Cs). Així, abandona també el grup municipal, però ha decidit mantenir l'acta de regidora. Una decisió que des del grup municipal no veuen amb bons ulls, ja que consideren que l'acta és del partit. Per això, des de Ciutadans demanen a Munia Fernández-Jordan que deixi també l'acta de regidora 'perquè una altra persona de la llista municipal de Cs ocupi el seu lloc al plenari'.

En un comunicat, Fernández-Jordan ha agraït l'esforç dels seus companys, especialment del portaveu, Aldo Ciprian, durant aquests anys. Sobre Ciprian, diu, és "un líder municipal indiscutible" i destaca la seva "tenacitat, compromís i entrega absoluta" al projecte que van iniciar "amb tant entusiasme".

Tot i així, concreta la regidora taronja, la "deriva del partit que manté Inés Arrimadas amb el seu equip" l'allunya del projecte, del qual destaca que es va aconseguir convertir-lo en un partit nacional amb més de tres milions de vots i que va guanyar les eleccions a Catalunya el 2017.

"Abandono Cs perquè pertanyia a un partit que combatia sense complexes la sectaria esquerra i el nacionalisme, i aquests objectius des de fa un any i mig s'han diluït", ha explicat Fernández-Jordan.

Per això, diu la regidora, mantindrà el seu compromís amb els ciutadans de Sant Cugat que la van votar sota el projecte d'Albert Rivera, però com a regidora no adscrita, una condició que ara solicitarà a l'Ajuntament.

El grup municipal, però, vol que Fernández-Jordan retorni l'acta. "L'acta de regidor pertany al partit polític perquè al sistema electoral actual es voten partits, no persones; aquest posicionament i pensament l'hem defensat sempre que hem tingut casos similars en partits de la ciutat", ha defensat el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, en un comunicat, on també ha recordat que la llei actual permet que sigui el regidor qui decideixi sobre l'acta. Per Ciprian és una opció que respecten però no comparteixen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.