L'ANC critica que l'Ajuntament no exerceixi la sobirania fiscal, tal com va aprovar al ple

El ple va aprovar una moció per pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana, però el govern no la pot exercir per falta de seguretat jurídica


  • Comparteix:

Aleix Andreu, Carme Teixidó i Artur Royo a la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Aleix Andreu, Carme Teixidó i Artur Royo a la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Sant Cugat carrega contra de la decisió del govern de Sant Cugat de no dur a terme la sobirania fiscal, tal com s'havia aprovat en una moció del ple del passat mes de febrer. En roda de premsa, el coordinador local de l'entitat, Artur Royo, ha recordat que l'alcaldessa, Mireia Ingla s'ha fet enrere pel fet de no haver rebut garanties explícites per part de l'Agència Tributària Catalana; unes garanties, d'altra banda, 'que aquest organisme no està obligat a donar', ha dit.

A l'acte també hi han participat el membre del Secretariat Nacional de l'ANC, Aleix Andreu, i la impulsora de la plataforma 'Catalunya diu prou', Carme Teixidó.

Andreu ha assegurat que "aquesta campanya és absolutament legal" i que, per tant, les garanties que ha demanat l'Ajuntament de Sant Cugat "només es poden llegir com una excusa, perquè ja sabien que rebrien una negativa per resposta". Andreu ha explicat també que hi ha més de 50 ens locals que ara mateix estan pagant a l'Agència Tributària Catalana i que cap d'ells no ha tingut cap problema. "La falta de garanties només és una excusa, la realitat és que no hi ha voluntat política", ha sentenciat.

Per la seva banda, Teixidó considera que els ajuntaments que no volen fer-ho és "perquè tenir els diners dels catalans resulta incòmode", en el sentit, segons ella, que llavors ja no hi hauria excusa per "tancar la caixa" i proclamar la independència. Teixidó ha qualificat la petició de garanties com a "absurda", i ha lamentat que el govern "enganyi a la gent". "Que un vulgui fer la independència o no vulgui fer-la, és respectable. El que no ho és, és que al programa electoral diguin una cosa i a l'hora de la veritat no la duguin a terme", ha dit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.