El Tribut Metropolità pujarà de preu un 3% l'any que ve

Els consellers metropolitans de Sant Cugat s'han abstingut en la votació


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una carta del Tribut Metropolità / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una carta del Tribut Metropolità / Foto: Cugat Mèdia

Les quotes del tribut metropolità (TM) seran un 3% més cares a partir de l'any que ve, sempre que no hi hagi alteracions del valor cadastral dels immobles en actualitzacions recent. Ho ha ratificat el Consell Metropolità a través de l'aprovació provisional de l'ordenança fiscal reguladora d'aquest impost, que afecta els 36 municipis que formen part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. El mateix ens supramunicipal ha acordat mantenir el valor mínim (46.210 euros, o 72.033 per als municipis on s'ha aprovat una nova valoració els anys 2012 i 2019) per a les finques residencials que els propietaris utilitzin com a primera residència, per sota del qual el titular està exempt de pagar l'impost. També es manté la bonificació del 50% per a famílies nombroses que s'ha mantingut enguany.

Des de l'AMB, el vicepresident executiu, Antonio Balmón, defensa que "l'increment real sobre la població és mínim, en molts casos de poc més d'un euro l'any". L'aprovació ha estat possible gràcies als vots favorables dels partits que governen a l'AMB, el PSC, En comú Guanyem, ERC i Junts per Catalunya. Tot i això, els consellers metropolitans de Sant Cugat (l'alcaldessa, Mireia Ingla -ERC- i els regidors de Junts Joan Puigdomènech i Cristina Paraira) es van abstenir.

El TM finança la prestació dels serveis metropolitans tant en l'àmbit de la mobilitat com en el de l'espai públic i les infraestructures, el tractament de residus i el cicle de l'aigua, i per impulsar polítiques d'ocupació estable i d'habitatge assequible, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.