El ple rebutja la moció del PSC per reiniciar la modificació del PGM de la Floresta sense la urbanització de Can Busquets


  • Comparteix:

CiU, ERC i ICV lamenten que es presenti aquesta moció quan s'han obert noves vies de debat amb la proposta de declarar Collserola Parc Natural i amb la proposta de la Fundació Sant Cugat

CiU, ERC i ICV lamenten que es presenti aquesta moció quan s'han obert noves vies de debat amb la proposta de declarar Collserola Parc Natural i amb la proposta de la Fundació Sant Cugat

La moció del PSC sobre l'inici d'un nou projecte de modificació del PGM a la Floresta excloent la programació del sector de Can Busquets ha estat rebutjada pel ple amb els 16 vots en contra de CiU, ERC i PP, i amb 3 abstencions dels regidors d'ICV-EUiA. Tant l'equip de govern com els ecosocialistes han recordat que s'han obert noves vies de debat sobre aquest tema i han remarcat que cal buscar la millor opció per garantir la legalització de les cases fora d'ordenació de la Floresta.

El PSC ha tornat a plantejar al ple municipal, tal i com ja va fer el passat mes de juliol, la necessitat de reiniciar els tràmits de modificació del Pla General Metropolità a la Floresta però excloent-ne la programació de Can Busquets.

Per als socialistes, la manca d'un acord sobre la possible urbanització de part d'aquest sector, està paralitzant altres actuacions necessàries al districte com la legalització de les cases fora d'ordenació, i en les quals si que hi ha consens. Així ho ha assegurat el portaveu del PSC, Jordi Menéndez, que ha afegit que aquesta moció no suposa prejutjar el que pugui dir una futura llei del Parc Natural de Collserola ni tampoc la proposta de modificació del PGM de la Floresta presentada per la Fundació Sant Cugat.

Jordi Menéndez

Intentem buscar una solució que no passi per Can Busquets. No prejutgem el que hagi de dir una eventual llei del parc natural de Collserola ni el que diu la proposta de la Fundació Sant Cugat.


La proposta no ha rebut el suport de cap dels dos socis de l'equip de govern. Des de CiU, la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha considerat que la moció era 'sobrera' i ha demanat que no confonguin la població ja que segons ha dit, si no es programa Can Busquets, no es pot obtenir el sostre de sòl necessari per legalitzar les cases fora d'ordenació.

Mercè Conesa

Vostè no m'ha contestat d'on treu el sostre que cal per legalitzar les cases, i spa tant bé com jo que si no es programa Can Busquets no surt d'enlloc aquest sostre.


Des d'ERC, el seu portaveu, Eduard Pomar, ha reiterat la seva oposició a urbanitzar part de Can Busquets, però ha lamentat que el PSC presenti una moció 'unilateral' quan s'estan obrint noves vies de debat, ja que això no contribueix, diu, a resoldre el problema.

Eduard Pomar

Estem buscant el desllorigador a una situació sobre la qual s'obren noves vies de treball, i creiem que és el camí que hem de seguir, i no presnetar mocions que no resolen els problemes plantejats.


En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, que ha reiterat la invitació als socialistes perquè se sumin al debat per assolir un pacte de ciutat pel que fa a la preservació de Collserola. Boix ha afegit que cal buscar la millor opció per tirar endavant la modificació de PGM de la Floresta preservant Can Busquets però sense que això vagi en detriment de la resta de propostes plantejades pel districte.

Xavier Boix

Ens abstenim perquè amb aquesta proposta de modificació del PGM de la Floresta sense l'àmbit de Can Busquets, no esten segurs que es resolguin segons quins problemes dels veïns.


Des del PP, la portaveu Berta Rodríguez, ha demanat que la proposta de modificació del PGM de la Floresta es porti definitivament a aprovació del ple per desencallar el problema de les cases fora d'ordenació.

Berta Rodríguez

El que ens preocupa és que aquest text refós que l'equip de govern ha de passar per ple no es passi aviat perquè cal resoldre el problema de les cases fora d'ordenació.


Totes les formacions han coincidit a destacar la voluntat d'estudiar amb detall la proposta presentada per la Fundació Sant Cugat, i que segons han dit, obre noves vies de debat en aquest tema. Des del PP han remarcat però que cal estudiar molt bé les seves repercussions ja que, segons han dit, aquesta proposta suposaria convertir el centre de la Floresta en una concentració urbanística molt important enmig de Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.