Unanimitat a la moció per demanar a la Generalitat construir a Can Gatxet accessos a l'E-9 en sentit Terrassa-Manresa

Política

Publicat el 23/feb/05 per Adria Claramunt

La moció institucional instant la Generalitat de Catalunya a construir connexions d'accés a Can Gatxet per entrar i sortir dels Túnels de Vallvidrera, direcció Terrassa-Manresa, ha estat aprovada per unanimitat pel consistori santcugatenc. Amb tot, el PSC i el PP no s'han estat de criticar l'equip de govern per no haver presentat abans aquesta moció.

La petició, que ja està sobre la taula de la Direcció General de Carreteres, insta el govern català a construir a Can Gatxet accessos d'entrada i sortida als Túnels de Vallvidrera en direcció Terrassa-Manresa.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha volgut destacar la importància de la construcció dels accessos a Can Gatxet, perquè pot ajudar a descongestionar la rotonda de 'l'hipòdrom' i al mateix temps la carretera de Vallvidrera.

Lluís Recoder

És molt important per la nostra ciutat que es puguin fer aquest accessos que ajudarien a descongestionar la rotonda de l'hipòdrom i alhora la carretera de Vallvidrera

Your browser doesn’t support HTML5 audio



I és que, ara per ara, en aquest punt de Can Gatxet, només es pot accedir als Túnels de Vallvidrera en direcció a Barcelona i només poden entrar a Sant Cugat, per la sortida de Mira-sol, els vehicles que venen de la ciutat comtal. En canvi no és possible accedir a l'E-9 per anar en direcció a Terrassa-Manresa, ja que només si pot accedir per la rotonda que hi ha a la carretera entre Sant Cugat i Rubí.

La moció ha estat aprovada per unanimitat, després que en junta de portaveus s'acordés que presentar-la com a moció institucional. Tot i això, des de l'oposició han criticat que no s'hagi buscat una solució a aquest problema fins ara.

En aquest sentit, des del PP han titllat d'oportunisme a l'equip de govern, per no haver fet cap crítica a l'anterior govern de la Generalitat, quan és un problema que s'arrossega des de fa molts anys. En el mateix sentit s'han expressat des del PSC, preguntant perquè s'ha trigat 18 anys des de que es van presentar les al·legacions al Túnel de Vallvidrera, i 5 anys des de l'aprovació del pla parcial de Can Mates, que ja contemplava els dos vials necessaris, per presentar i aprovar una moció com aquesta.