El ple aprova la creació d'una Oficina Local d'Habitatge vinculada a Promusa


  • Comparteix:

Aquesta oficina oferirà serveis d'informació i assessorament i vetllarà per facilitar l'accés a l'habitatge als grups amb més dificultats

Aquesta oficina oferirà serveis d'informació i assessorament i vetllarà per facilitar l'accés a l'habitatge als grups amb més dificultats

Sant Cugat comptarà amb una Oficina local d'Habitatge que vetllarà entre d'altres, per facilitar l'accés a la vivenda als grups amb més dificultats i actuarà com a mitjancer entre els diferents actors del mercat immobiliari. A més, l'oficina donarà servei d'informació, assessorament i gestió d'ajuts públics. Així s'ha acordat en una moció institucional aprovada per unanimitat.

La creació de l'Oficina local d'Habitatge vinculada a Promusa permetrà facilitar l'accés a l'habitatge, donar informació, assessorament i gestionar els ajuts públics per accedir a un vivenda. Precisament, un dels punts que gestionarà l'Oficina serà definir quins són els grups socials amb més dificultat per accedir a l'habitatge i desenvolupar mesures que en facilitin el seu accés.

Aintzane Conesa, regidora del PSC, partit que ha proposat inicialment la moció, explica quins són els grups que podran gaudir d'aquesta mesura.

Aintzane Conesa

Es crea un sistema d'ajuts per pagar el lloguer de persones com: joves fins a 35 anys, mejors de 65, llars monoparentals, dones afectades per la violència domèstica... En definitiva un pla pel dret a l'habitatge


Tot i que tots els grups polítics del consistori han recolzat aquesta moció, que finalment ha estat institucional, des del PP han recordat que els mecanismes per facilitar l'accés a l'habitatge, com un estudi sobre els pisos desocupats a Sant Cugat , encara no han obtingut resultats.

En aquest mateix sentit s'ha expressat el portaveu de ICV, Xavier Boix, que ha acusat a l'equip de govern de 'no fer res' en temes d'habitatge.

Xavier Boix

El govern de Sant Cugat ha sigut incapaç de fer res més que un estudi d'habitatges desocupats. Pel que fa a la renovació de la zona urbana degradada, els plans socials per joves i la mediació no ha fet res.


El tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, ha assegurat que les dades de l'estudi d'habitatge desocupat a Sant Cugat estaran després de setmana Santa i que una vegada es tinguin els resultats es definirà un pla d'actuació per arrencar l'Oficina d'habitatge. Escoltem Toni Ramon.

Toni Ramon

Amb aquest paquet d'habitatge desocupat es vol establir un pla d'actuació i arrencar l'Oficina local d'Habitatge


De la seva banda, la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha volgut recordar que a Sant Cugat si s'ha fet política d'habitatge i que el nostre municipi és un exemple per la Generalitat en temes d'habitatge. A més, Conesa, ha explicat que el retard en l'estudi d'habitatge desocupat es deu a un canvi en l'interlocutor i que per tant, no és atribuïble ni a l'ajuntament ni a Promusa.

L'Oficina local d'Habitatge definirà la demanada en el mercat immobiliari, desenvoluparà un programa de cessió d'habitatge i crearà una xarxa de mediació pel lloguer social. La creació de l'Oficina anirà acompanyada d'un conveni entre l'ajuntament i el departament de Medi Ambient i Habitatge i ADIGSA per desenvolupar aquest servei, que anirà vinculat a Promusa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.