El govern de l'EMD de Valldoreix proposa un pressupost de 9,8 milions per al 2022

Els comptes estan condicionats per la recaptació de les plusvàlues i són un 1,8% més baixos que els de 2021


  • Comparteix:

Elena Degollada, vocal d'Economia de l'EMD, a la sala de plens de la Casa de la Vila de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Elena Degollada, vocal d'Economia de l'EMD, a la sala de plens de la Casa de la Vila de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

El govern de l'EMD de Valldoreix presenta un pressupost de 9.887.503,85 euros per al 2022. Són 184.028 euros menys (-1,8%) dels que es van programar per al 2021. L'executiu descentralitzat ha volgut ser 'prudent' davant la incertesa per la recaptació de les plusvàlues; en aquest sentit, ha previst recaptar en impostots directes un milió d'euros, 800.000 menys del que seria habitual amb la normativa que el Tribunal Constitucional ha anul·lat. Tot plegat ho ha explicat la vocal d'Economia, Elena Degollada, a l'audiència pública de presentació dels comptes de l'administració de la vila, que hauran de passar per la junta de veïns, en sessió extraordinària el 2 de desembre.

Per a la responsable de l'àrea econòmica de l'EMD, els comptes s'han treballat amb l'objectiu de mantenir els pagaments "al dia", així com tenir sanejada l'economia municipal. Mantenir l'equilibri pressupostari, el rigor i la transparència són altres eixos, ha explicat Degollada, que s'han volgut posar de manifest.

En el capítol de despeses, l'executiu preveu gastar 47.916 euros en inversions reals. Són, en paraules de la vocal d'Economia, "pocs diners", ja que només reflecteixen les aportacions que l'EMD fa quant a manteniment informàtic, també per l'institut Ferran Clua i l'escola bressol, més uns 7.000 euros per a la Nau de Cultura. El govern té previst dotar de més pressupost aquesta secció a través de dues vies: els fons de contingència (262.232 euros) i els romanents, que a l'espera que es faci el tancament de l'any, Degollada situa al voltant dels 4 milions d'euros. En tot cas, la concreció per definir els projectes en què es gastarà la inversió real es posaran sobre la taula conjuntament amb l'oposició.

Tornant als ingressos, la majoria de diners que entren a l'EMD provenen del capítol de transferències corrents: són 7.440.229 euros, dels quals la majoria són el finançament directe que fa l'Ajuntament de Sant Cugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.