Sant Cugat es compromet a posar fi a les violències masclistes

La CUP-PC ha presentat la declaració institucional de l'Ajuntament per adherir-se al manifest del 25-N de la Generalitat


  • Comparteix:

Imatge de la il·luminació del Monestir amb motiu del 25-N de 2020 / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la il·luminació del Monestir amb motiu del 25-N de 2020 / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha anunciat al ple de novembre la declaració institucional per l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Cugat al manifest del 25 de novembre de la Generalitat de Catalunya. El manifest proposa l'extensió a tots els dies de l'any de la commemoració del Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, aprofitant la recent reforma 17/2020 de 22 de desembre que modifica i amplia la llei 5/2008 del 24 d'abril.


CONSULTA AQUÍ LA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

Aquesta reforma introdueix noves formes de violència, com són la violència obstètrica i la vulneració de drets sexuals i reproductius; la violència de segon ordre, que és aquella que s'exerceix contra les persones que donen suport a les víctimes de violència masclista; i la violència vicària, que s'exerceix contra els fills i filles per provocar dany psicològic a la mare; o la violència digital.

A més, també es reconeix la violència en nous àmbits, com són l'àmbit de la vida política i l'esfera pública i l'àmbit institucional. Finalment, el manifest també vol remarcar les dures conseqüències de les violències sexuals.

Així doncs, mitjançant l'adhesió al manifest, l'Ajuntament de Sant Cugat es compromet a actuar "de forma estructural i preventiva" contra les violències masclistes, així com a sumar-se al repte "d'extingir el patriarcat i la seva ideologia masclista".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.