Tots els grups municipals insten Fernández-Jordán a tornar l'acta de regidora

L'exregidora de Ciutadans defensa que no és una trànsfuga i que continua al ple per "exercir la llibertat"


  • Comparteix:

Munia Fernández- Jordán / Foto: Cugat Mèdia

Munia Fernández- Jordán / Foto: Cugat Mèdia

Munia Fernández-Jordán ja és regidora no adscrita al ple municipal després d'haver abandonat Ciutadans. Davant d'aquesta situació, els cinc grups municipals han coincidit a instar-la a tornar l'acta de regidora. Fernández-Jordán, però, ha defensat durant la sessió plenària d'aquest dilluns que l'opció que ha pres és legal, i l'ha justificat dient que així pot 'fer una cosa difícil d'exercir a Catalunya, la llibertat'. La regidora de la CUP-PC Lourdes Llorente ha estat especialment crítica amb la regidora no adscrita, a qui ha qualificat de trànsfuga. Llorente també ha recuperat un àudio d'una intervenció d'un ple anterior on la mateixa Fernández-Jordán qualificava el transfuguisme de ser 'una deslleialtat a les forces polítiques i als votants'. Amb tot, l'ara regidora no adscrita defensa que ella no és una trànsfuga perquè ara no forma part de cap altre partit.

ESCOLTA-HO

Llorente ha qualificat el debat d'aquest dilluns de "déjà-vu", en referència a l'experiència de la CUP-PC durant el mandat passat amb el regidor Dimitri Defranc, que també va abandonar la disciplina del grup municipal per ser no adscrit. La portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha recordat que aquesta situació és legal, tot i que considera que el més "honest" hagués estat abandonar l'acta.

Per part d'ERC-MES ha intervingut la regidora Gemma Aristoy, que ha retret a Fernández-Jordan les "lliçons d'ètica" que considera que ha fet en el passat, i que creu que entren en conflicte amb la decisió de passar a ser no adscrita. "No la van triar a vostè, sinó al partit", ha reflexionat Aristoy, que ha deixat caure que Fernández-Jordán "farà d'infiltrada d'un partit que tots imaginem".

El PSC ha anunciat que el seu posicionament en situacions com aquesta és fer "cas omís" als regidors no adscrits. Ara bé, el portaveu dels socialistes, Pere Soler, ha llançat diversos dards contra Cs: "Qui us ha vist i qui us veu!"; "Cs va néixer del conflicte i morirà del conflicte"; i "s'han quedat sense relat i sense regidora". El portaveu taronja, Aldo Ciprian, que en un primer moment s'havia limitat a reclamar a Fernández-Jordán l'acta, ha respost Soler dient-li que Cs va néixer perquè "gent com vostè no hi fos" en espais polítics representatius.




Munia Fernández-Jord

La llei m'ho permet. Més enllà, em quedo l'acta per una cosa difícil d'exercir a Catalunya: la llibertat.

Lourdes Llorente

Vostè va dir a Gibert que no era cert que tots els grups tinguin casos de transfuguisme. Vostè és la trànsfuga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.