El pont de Can Vernet, la cobertura a la ciutat i el brot del Pureza de María, al torn i preguntes del ple

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

Imatge del ple d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del ple d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

L'estat del pont de Can Vernet, la falta de cobertura mòbil en alguns punts de la ciutat, les al·legacions de l'Ajuntament al projecte d'urbanització del centre direccional de Cerdanyola i l'estat del brot de Covid-19 a l'escola Pureza de María. Han estat alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al ple municipal de novembre, l'últim punt de l'ordre del dia i que Cugat Mèdia recull aquí íntegre.

ESCOLTA-HO

La regidora de Junts per Sant Cugat Núria Fernández ha engegat el torn de precs i preguntes demanant informació del carrer de Maguerola, a les Planes, que es va veure afectat per una esllavissada provocada pel temporal Gloria, a principis de l'any passat. Li ha respost la regidora Alba Gordó, presidenta del consell de barri de les Planes, que ha explicat que el temporal va deixar una canonada d'aigua a la vista, però que això no comporta cap perill per a la ciutadania. Es donaran més detalls a la sessió del consell de barri d'aquest dimecres.

Fernández també ha preguntat quan es podrà consultar al portal de transparència de l'Ajuntament l'agenda de l'alcaldessa i dels regidors. Li ha respost la tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació, Lourdes Llorente (16'50''), que assegura que aquesta és una voluntat de l'equip de govern, però que el sistema web no ho permet. En tot cas, ha assenyalat que s'està donant compliment a la llei de transparència, tot i que Fernández assegura que no al complet.

El regidor de Junts Albert Salarich (2'30'') ha preguntat si ja es pot passar pel pont de Can Vernet, que va estar afectat per uns despreniments. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (20'16''), ha explicat que l'Ajuntament ha fet una inspecció per veure si hi ha perill per als vianants, a l'espera que es faci una intervenció definitiva per arranjar-lo.

Salarich també ha preguntat sobre la situació de gestió de l'OMET. Se li respondrà en comissió informativa.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (4'25'') ha preguntat quins criteris segueix l'Ajuntament per instal·lar publicitat corporativa en una de les vidrieres del Mercat Vell. El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha explicat que es tracta d'un anunci per promocionar la reducció de bosses de plàstic al mercat. El regidor Vallès ha posat en dubte que aquest sigui el millor espai, ja que tapa un espai "emblemàtic".

Vallès també ha demanat detalls sobre el bloc de pisos de l'avinguda de Ragull sense electricitat. Se li explicarà en comissió informativa.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny (6'30''), ha demanat com s'està implementant el pla de xoc per reduir els terminis de concessió de llicències urbanístiques. Se li explicarà en comissió informativa.

La regidora de Junts Sandra Casat (7'44'') ha preguntat per què hi ha zones de Sant Cugat amb "poca cobertura mòbil". La tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació, Lourdes Llorente (25'45''), ha explicat que, efectivament, s'han detectat punts foscos a la ciutat. Segons les companyies, es deu a que cada vegada hi ha un ús més massiu de la xarxa. L'àrea de Tecnologia està en contacte continu amb les operadores, que estan a l'espera que s'implementi el 5G com solució.

El regidor de Junts Eloi Rovira (8') ha demanat per què les instal·lacions infantils que hi ha a Josefina Mascareñas estan en desús. Des del govern, ha explicat la regidora Gemma Aristoy (28') han explicat que arran de la pandèmia van haver de tancar i que es farà una nova licitació.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (8'50'') ha preguntat si a Can Barata hi ha una suspensió de llicències d'obra, a l'espera de resoldre uns problemes de licitació. El tinent d'alcaldia Duch (29'30'') ha dit que no hi ha cap suspensió, però sí una "situació de gestió urbanística inacabada" que els serveis tècnics estan analitzant.

Puigdomènech també ha demanat informació sobre les al·legacions que va presentar l'Ajuntament al projecte d'urbanització del centre direccional de Cerdanyola. Duch (30') ha dit que han quedat desestimades i que ara l'Ajuntament està estudiant si pot presentar un recurs a l'aprovació definitiva.

El regidor de Cs Sergio Blázquez (10'30'') ha preguntat si el logotip de l'Ajuntament s'ha canviat i, si és així, que quant ha costat. Li ha respost l'alcaldessa, Mireia Ingla (31'), que ha assegurat que només s'ha canviat el color a les xarxes socials i que això no ha tingut cap cost. El que sí que ha canviat és la senyalètica al vestíbul per fer-la més entenedora.

Blázquez també ha demanat dades de l'estació ambiental que hi al carrer de Joan XXIII. Se li facilitarà en comissió informativa.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian (12'45''), ha instat tots els membres de l'Ajuntament a ser modèlics a l'hora de portar als vehicles l'etiqueta ambiental. Es tracta d'una indicació que no és obligatòria, però si recomanada per facilitar la identificació dels cotxes.

Ciprian també ha preguntat per la situació del brot de l'escola Pureza de María. La regidora d'Educació, Pilar Gorina (33'45''), ha explicat que l'Ajuntament es va posar a disposició del centre des del primer moment. També ha avançat que aquest dimarts i dimecres es començaran a reincorporar a l'escola els primers grups. També ha intervingut la regidora de Salut, Gemma Aristoy (33'50''), que ha posat sobre la taula la importància de seguir les recomanacions anti-Covid per fer front al virus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.