L'EMD sol·licita a la Diputació la revisió del complement salarial de la tècnica de comerç

La junta de veïns ha acordat la suspensió dels acords de modificació de plantilla i complement salarial aprovats el juliol


Temes relacionats

Llancen pintura contra la façana del domicili d'un tècnic de l'EMD de Valldoreix (18/nov/21)


  • Comparteix:

Imatge de la junta de veïns d'aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la junta de veïns d'aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

El govern de l'EMD de Valldoreix ha demanat a la Diputació de Barcelona revisar els acords de la junta de veïns del juliol de modificació de plantilla i complement salarial de treballadors, que afectava la tècnica de comerç de l'administració descentralitzada, qui, circumstancialment, era la secretària-interventora accidental. Davant d'aquest conflicte d'interessos, l'oposició d'esquerres demanava des del setembre que aquests acords s'anul·lessin i, davant la negativa de l'executiu, van avisar que portarien el cas a l'Oficina Antifrau. Finalment, es comença a posar fil a l'agulla a la situació amb l'acció del govern i amb l'aprovació per unanimitat d'una moció introduïda d'urgència per la CUP-PC que anul·la aquells acords.

El vocal cupaire Ferran Margineda ha lamentat que la situació hagi acabat derivant en una moció, després que s'hagi vist afectada la "convivència institucional" entre el govern i l'oposició. Un discurs compartit per la representant del PSC, Susanna Casta, que ha recordat que l'oposició ha insistit en què hi havia un error; així, ha lamentat "la falta de transparència" i "la pèrdua de confiança que s'ha generat".

El text insta el govern a fer "una rectificació i disculpa pública per la gestió duta a terme respecte als fets exposats". Una proposta que ha recollit la vocal Susana Herrada, que ha avançat que la reunió amb la Diputació va tenir lloc el 15 de novembre, que ha remès la situació al servei d'assistència, des d'on convocaran una reunió amb la junta de veïns. Herrada, a més, ha justificat que en tot moment el govern va seguir "les recomanacions d'un informe tècnic i jurídic".

Per la seva banda, ERC-MES, el PSC i la CUP-PC han anunciat que demanaran un informe de tot plegat al nou secretari-interventor, que s'ha estrenat aquest mateix dijous.

Més mocions

Valldoreix instarà el govern espanyol a treballar un nou mètode de càlcul de les plusvàlules i per activar un fons compensatori per a la pèrdua d'ingressos municipals. La iniciativa sorgeix d'una moció de la CUP-PC que ha rebut el suport de Junts per Valldoreix-Sant Cugat i ERC-MES; el PSC s'ha abstingut i Cs ha votat en contra.

Cs ha aconseguit suport, com va passar al ple de Sant Cugat, perquè l'EMD impulsi circuits de cal·listènia a la vila, per fer esport al carrer. La moció ha rebut el suport de tots els partits, tret del PSC, que s'ha abstingut. La vocal socialista ha reflexionat que aquest tipus d'instal·lació no té la mateixa cabuda que sí tindria a Sant Cugat.

El partit taronja també ha aconseguit tirar endavant (parcialment, això sí) la seva moció per traslladar a l'Ajuntament una sol·licitud de canvis de les ordenances fiscals de cara a l'any que ve. Amb una modificació de les propostes acordada amb Junts, finalment la proposta ha tirat endavant, amb la negativa de l'oposició d'esquerres.

On sí s'han posat d'acord tots els partits ha estat amb la moció presentada per ERC-MES perquè Valldoreix reconegui públicament el dol perinatal, gestacional i neonatal. L'EMD haurà de dotar la vila d'un espai de suport i confort per a aquelles persones afectades per aquesta situació.

L'EMD modificarà l'ordenança fiscal sobre l'ús del domini públic de les companyies explotaodres, que obligarà les elèctriques i telefòniques a retirar els cables sense servei de la vila. Ha estat iniciativa del PSC, amb una moció que ha rebut el suport de la resta de grups del plenari.

ERC-MES ha presentat d'urgència una moció perquè el tram en obres de la rambla Verdaguer, a tocar de Can Cadena, disposi de l'amplada necessària perquè hi passin vehicles en sentit doble de la marxa. El text considera que els treballs que s'hi estan fent no garanteixen esmenar aquesta situació. La vocal Susana Herrada ha posat sobre la taula que l'amplada que s'està treballant és la recomanada per a carrils amb velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora. La moció no ha prosperat, finalment: els vots favorables d'ERC-MES han estat insuficients davant la negativa de Junts i les abstencions del PSC i Cs.

El complex esportiu

La junta de veïns de Valldoreix ha abordat de nou la sentència ferma que anul·la la modificació del contracte per a la gestió del Complex Esportiu de Valldoreix que l'EMD i la concessionària Eventing Sports Cinc van signar el juliol del 2012. El govern descentralitzat, que ja ha engegat converses entre les parts processals per "dirimir la millor solució per a l'execució de la sentència de referència amb la voluntat d'assegurar la bona marxa del servei del complex esportiu", ha notificat al plenari d'aquest nou escenari.






Susanna Casta

La realitat és molt tossuda. Durant tres plens hem insistit que s'estaven equivocant.

Susana Herrada

Vam seguir les recomanacions d'informe tècnic i jurídic. Si ens hem equivocat demanem disculpes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.