Ciutadans vol que l'alcaldessa pagui de la seva butxaca el cost del procés judicial per la pancarta de suport als 'presos polítics'

Una sentència desestima el recurs de l'Ajuntament i el condemna a pagar 1.500 euros


  • Comparteix:

Un nou dictamen judicial ratifica la retirada de la façana de l'ajuntament de la pancarta de suport als 'presos polítics' i obliga ara el consistori a pagar un màxim de 1.500 euros en concepte de costes del procés. De fet, el símbol ja va ser despenjat per manament judicial el juny passat, a l'espera del recurs d'apel·lació presentat pel consistori a la sentència judicial, que ara s'ha desestimat. Així, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) torna a donar la raó a Ciutadans (Cs), que és qui va presentar la demanda, tot i que l'Ajuntament ja ha anunciat que presentarà un recurs de cassació. Des del partit taronja demanen a l'equip de govern que desisteixi i insten l'alcaldessa, Mireia Ingla, a pagar de la seva butxaca els 3.500 euros que com a mínim ha costat el procés: 1.500 euros de costes i 2.000 del servei de defensa jurídica externalitzat.

"Alegria". Amb aquesta paraula ha definit el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, la notificació del TSJC. Els magistrats -tot i el vot particular d'un d'ells- han desestimat el recurs presentat per l'Ajuntament a la sentència que obligava el consistori a retirar el llaç groc i la pancarta amb la inscripció 'Llibertat Presos Polítics' de la façana de l'edifici consistorial.

Tot i que el símbol ja havia estat despenjat en compliment d'una interlocutòria, Cs celebra que la justícia els hagi tornat a avalar que "els edificis públics són de tots els ciutadans", ha dit el regidor Sergio Blázquez.

En el seu escrit, la sala del TSJC manté que el govern municipal ha de representar a tot el conjunt de la ciutadania, no només a aquells que els han votat, i que per tant no es pot donar a la façana del consistori "un ús partidista" que sigui "expressió d'una opció política concreta", sinó que ha de mantenir "el caràcter neutre".

Aquesta darrera sentència no és ferma i el consistori té 30 dies per presentar un recurs de cassació, que ja ha anunciat que presentarà. Tot i així, des de Cs esperen que l'equip de govern, on, recorden, s'inclou un partit constitucionalista com el PSC, doni per acabat el procés judicial. És més, volen que sigui la mateixa alcaldessa, Mireia Ingla, qui assumeixi amb recursos propis el cost del procediment, que xifren en com a mínim 3.500 euros. Una xifra a la qual s'hauria de sumar, tot i que no ho poden quantificar, el cost de la instal·lació de la pancarta, de la retirada i de reparació de les parts danyades.

En aquest sentit, Ciprian ha avançat que estan valorant portar la seva petició al Tribunal de Comptes per exigir aquest pagament a la mateixa alcaldessa.





Aldo Ciprian

Estem valorant la possibilitat d'anar al Tribunal de Comptes per veure si és possible que l'alcaldessa pagui de la seva butxaca el cost.

Sergio Blázquez

Els edificis públics han d'obeir la neutralitat dels espais públics. Agraïm que la justícia ens hagi donat la raó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.