450 persones s'han adherit a la campanya de la JNC per l'autogestió dels impostos a Catalunya

Les joventuts convergents volen un nou acord econòmic amb l'Estat que ampliï les competències fiscals de Catalunya

Política

Publicat el 23/feb/05 per Mariona Surribas

La secció local de la JNC valora molt positivament el resultat de la consulta popular que van organitzar el passat diumenge sobre la necessitat d'un nou model de finançament per Catalunya. En total, 450 santcugatencs han donat suport a la campanya, que demanava la inclusió en el nou Estatut d'un sistema de finançament que inclogui l'autogestió i l'autorecaptació dels impostos.

Els resultats de la consulta popular que la JNC va dur a terme el passat diumenge, coincidint amb el referèndum europeu, sobre la inclusió d'un nou model de finançament en el nou Estatut, han superat fins i tot les expectatives de les joventuts convergents. Així ho ha confirmat el president local de la JNC, Jordi Esteban, que assegura que els 450 vots de suport a aquesta proposta han sobrepassat el que preveien. L'escoltem.

Jordi Esteban

La veritat és que la consulta ha anat molt bé. Esperàvem uns 300 vots de suport a la proposta i n'hem aconseguit 450.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons Esteban, el que proposa la JNC és establir un model de finançament per Catalunya que contempli, com a primer punt, la recaptació pròpia i l'autogestió dels impostos. En segon lloc, que el nou acord econòmic amb l'Estat també inclogui la capacitat pròpia de Catalunya per regular aquests tributs.

Jordi Esteban

Vam preguntar si els santcugatencs estan d'acord en què Catalunya autogestioni i recapti els seus impostos, i que a més els autoreguli.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des de la JNC asseguren que aquests 450 vots també han donat suport a la idea que, a partir de l'autorecaptació dels impostos, es destini a l'Estat la partida corresponent a les inversions que el govern espanyol fa a Catalunya. Els votants, afegeix Esteban, també han vist amb bons ulls la possibilitat que s'enviï a l'Estat una part dels impostos recaptats en concepte de solidaritat amb les altres comunitats.