El barri de Sant Domènec tindrà associació de veïns

Tres veïns han anunciat la pròxima creació de l'entitat al consell de barri de Centre Oest


  • Comparteix:

El consell de barri de Centre Oest ha tornat a la presencialitat / Foto: Cugat Mèdia

El consell de barri de Centre Oest ha tornat a la presencialitat / Foto: Cugat Mèdia

El santcugatenc Àngel Garcia i dos veïns més del barri de Sant Domènec han anunciat la seva intenció imminent de fundar una nova associació de veïns. La necessitat neix, segons expliquen, de la falta de pertinença en cap altra zona del municipi, cosa que provoca 'la invisibilitat de Sant Domènec'. L'anunci s'ha produït durant el consell de barri de Centre Oest i el seu president, el regidor Francesc Carol, ha rebut positivament la iniciativa i ha agraït 'l'esperit col·laboratiu' dels veïns.

Després d'un any d'assistir a diferents consells i de formar part de diverses taules de treball i processos participatius, els tres veïns se senten preparats per fer un nou pas cap a la creació de l'associació d'aquest barri que ja té 25 anys d'història. Garcia ha explicat que aviat faran una 'bustiada' per animar més veïns a unir-se a l'entitat i que la seva intenció és "seure amb l'Ajuntament i començar a parlar d'un pla de barri".

L'estany de la Guinardera

Estany
Vista aèria de l'estany de la Guinardera / Imatge: Ajuntament


A la reunió s'ha explicat que ja s'ha finalitzat la primera fase del projecte de millora de l'estany de la Guinardera, que ha consistit en la restauració completa de l'estany en si. Per tant, un cop s'aprovi al ple, el projecte ja passaria a la segona fase, que consisteix en una actuació de plantació de vegetació de ribera, la creació d'una zona d'espai natural, un camí de passeig, un lloc d'estada amb grades, passeres i miradors. El projecte compta amb un pressupost total de 479.000 euros per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Altres qüestions del barri

A la trobada, des de l'Ajuntament s'ha aprofitat també per explicar la recent inauguració del carril bici de l'Hipòdrom, el procés participatiu del nou 'Ecobarri de Ca n'Ametller', l'estat dels projectes sorgits dels pressupostos participatius i la publicació d'un nou butlletí per difondre la informació dels barris, que es complementarà pròximament amb diferents canals de Telegram.


Àngel Garcia

Hi ha coses que són de manteniment, hi ha coses que són de projectes singulars, hi ha coses que són de mobilitat, altres d'urbanisme... Sant Domènec queda allà al mig, s'invisibilitza, i potser ja toca després de 25 anys, tenir una mica de cura, perquè hi ha coses força malmeses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.